Merkezî hastane randevu sistemi, ülke geneline yayılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2011 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PINAR KAMAN ANKARA,

Tüm Türkiye'deki hastalar yıl sonundan itibaren tek bir telefonla istediği hastaneden randevu alabilecek.

Sağlık Bakanlığı, 9 şehirde uyguladığı 'Alo 182 Merkezî Hastane Randevu Sistemi'ne dahil il sayısını şubatta 20'ye çıkartacak. Mayıs ayı sonuna kadar 50 kentte uygulanacak sistem, yıl sonuna kadar ülke geneline yayılacak. Böylece hastalar, istediği hastane, branş ve doktordan randevu alırken, hastanelerdeki kuyruğa son verilecek.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ekrem Atbakan, uygulama ile Türkiye genelindeki 900 civarındaki hastaneye bir çağrı merkezinden erişerek hastalara randevu vermeyi planladıklarını söyledi. Bunun için 182 numaralı hattın hizmete girdiğini belirten Atbakan, sistemin şu anda Erzurum, Kayseri, Eskişehir, Bilecik, Yalova, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde uygulandığını aktardı. Atbakan, "Bu illerde 182 hattını arayan günde 8 bin ile 8 bin 500 arasındaki kişiye randevu vererek muayene ediyoruz. Bu hat 24 saat çalışıyor." dedi.

182 Çağrı Merkezi'nin birkaç gün öncesinden aranmasını tavsiye eden Atbakan, hastaların, randevu saatinden 10-15 dakika önce hastaneye giderek kaydını yaptırması gerektiğini hatırlattı. İlerleyen dönemde bu işlemi de sisteme dahil edeceklerini ifade etti. Atbakan, sistemin planlanan ikinci ve üçüncü aşamasını ise aile hekimlerinin bir uzmana gönderdikleri hastalarının randevularını bizzat almaları ve tüm hastanelerden internet üzerinden tek bir adresten randevu alınması olarak sıraladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber