İhale iddianamesinde Rektör de soruşturulacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Ocak 2011 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adıyaman Üniversitesi'ndeki yolsuzluk soruşturmasında, ihaleleri genel sekreter ve müteahhit firmanın hazırladığı ortaya çıktı. İhaleyi alan zanlının, telefonda ?Çivi bile çakmam, ya rektör ölürse? dediği tespit edildi

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Adıyaman Üniversitesi ihalelerindeki yolsuzluklarla ilgili hazırladığı iddianame Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şikayet üzerine uzun süre teknik takip yapan savcılık, milyonlarca liralık ihalelerin sürekli aynı firmalara verildiği tespit edildi. İddianamede, halen tutuklu olan Adıyaman Üniversitesi Genel Sekreteri ve Yapı İşleri Dairesi Başkan Vekili Gökhan Büyük'ün de aralarında yer aldığı 6 üniversite görevlisi, 4 müteahhit tutuklunun ?Kamu Kurum veya Kuruluşlarının İhalesine Fesat Karıştırmak' suçlamasıyla TCK 235. maddeye göre 12 yıla kadar hapsi istendi.

REKTÖR İÇİN YÖK'TEN İZİN ALINACAK

Aynı maddeden rektörün de yargılanması için Cumhuriyet Savcılığı tarafından YÖK'e yazı yazıldı. YÖK Başkanının izin vermesi durumunda Rektör Mustafa Gündüz ile ilgili olarak savcılık, soruşturma başlatacak. Davanın ilk duruşması 8 Şubat'ta gerçekleştirilecek. İddianamede fesat karıştırıldığı belirtilen ihalede; Adıyaman Üniversitesi- Lojman yapım işi ihale bedeli olarak 2.683.947 TL, Araştırma ve Uygulama Hastanesi çevre düzenlemesi ihalesinde ihale bedeli 1.969.450, Adıyaman Üniversitesi dış cephe aydınlatma işi ihale bedeli 640.230.000 TL, Araştırma ve Uygulama Hastanesi mefruşat alım işi için yaklaşık maliyet 222.267.40 TL olarak belirlenmişti. ? YAKUP BULUT ANKARA

İhaleye başkası girse elenirdik

Üniversite ihalesini alan müteahhitler arasındaki geçen çarpıcı telefon konuşmaları şöyle:

B.S: Ne yaptınız?

M. M. T: İhaleyi kazandık abi, tek firma girdik. Ama bir firma daha girseydi elenirdik. İhaleye hazırlanmadık. A. Bey'in ....'ya tayini çıkmış, G. Hoca doldurttu, ihaleyi kazandık. ?İmalata başlayın' diyor. Ocak ayında da 659'luk bir ihale açacaklar, onu yapacağız.

B.S: Hemen başlamasınlar.

M. M. T: Malzemeleri istifliyeceğiz, daha çivi bile çakmam. Sen, iyi bilirsin bu ihale süreçlerini. Bu arada bir de adam ölür gider, değil mi?

B.S: İhbar ederler falan. Tebligatı unutmayın.

M. M. T: Tabi tabi ondan sonra bitiyor. Yeniden çalışmaya başlayabiliriz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber