Yanlış tedavi öldürdü iddası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ocak 2011 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yavuz KUŞDEMİR

UŞAK'ta 36 yaşındaki Emine Karabacak'ın, karın ağrısı şikayetiyle gittiği Devlet Hastanesi'nde yanlış tedavi uygulanması sonucu yaşamını yitirdiği iddiaları üzerine, adli ve idari soruşturma başlatıldı. Karabacak'ın yanlış tedavi mi yoksa verilen bir ilacın yan etkisinden mi öldüğünün tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek otopsi sonucunun beklendiği bildirildi.

Uşak'ın Karaağaç Mahallesi'nde oturan 2 çocuk annesi, tekstil işçisi Emine Karabacak, geçen 11 Ocak'ta evinde rahatsızlandı. Şiddetli karın ağrısı çeken genç kadın, eşi 39 yaşındaki Ahmet Karabacak tarafından Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Burada tedaviye alınan Karabacak'ın, aynı gün fenalaşınca yoğun bakım ünitesine alındı. Dokuz gün burada tedavisine devam edilen genç kadının, sağlık durumunun daha da ağırlanması üzerine İzmir'deki başka bir hastaneye sevkine karar verildi. Karabacak, ambulans helikopterle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Karabacak, burada doktorların müdahalelerine rağmen 3 gün sonra yaşamını yitirdi.

DOKTOR VE HEMŞİRELERİ SUÇLADI

Eşinin yanlış tedavisi sonucu yaşamını yitirdiğini ileri süren Ahmet Karabacak, ertesi gün Uşak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Eşini hastaneye götürdüğünde yapılan muayenin ardından serum bağlanıp, üç ayrı ağrı kesici iğne vurulduğunu ileri süren Ahmet Karabacak, "Ancak, ağrıları geçmeyince, ikinci bir serum ve yeni ağrı kesici ilaçlar yapıldı. Son verdikleri bir ağrı kesici sonra eşim bilincini kaybetti. Bu sırada olan nöbet değişiminin ardından eşime koldan bir iğne daha vurulunca, fenalaştı. Doktorlar müdahale etti ancak kalbi durmuştu. Hemen elektro şok odasına alınıp, kalbi yeniden çalıştırıldı. Ardından, yoğun bakım ünitesine götürüldü. Burada, eşimin beyin ölümünün gerçekleştiği söylendi. Sonrasında son bir umut İzmir'e sevkettiler ancak kurtarılamadı. Eşimin yanlış tedaviden öldüğünü düşüyorum. Eşimin bilinen herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Basit bir karın ağrısından insan hiç ölür mü? Eşim yapılan iğnelerden öldü" dedi.

Kendisine verilen raporda eşinin ölümünün şüpheli olarak kayıtlara geçtiğine dikkati çeken Karabacak, "İzmir Adli Tıp Kurumu, eşimin otopsisini yaptı. Otopsi sonucu, henüz elimize ulaşmadı. Savcılık da olayla ilgili soruşturma başlattı. Sağlık Bakanlığı'na ulaşmaya çalıştık ancak sonuç alamadık. Ben olayın biran önce aydınlatılmasını istiyorum. Eşimin ölümüne neden olan doktor ve hemşirelere en ağır ceza verilsin" diye konuştu.

Yaşadıklarını 'sağlık skandalı' olarak niteleyen gözü yaşlı anne 56 yaşındaki Hatice Öztaş, "Kızım sağlığına kavuşmak için hastaneye gitti, cenazesi geldi. Kızımın haklarını sonuna kadar arayacağım. İki torunum yetim kaldı. Damadım işsiz. Kızımın maaşıyla geçiniyorlardı. Geride kalanlar için en büyük acı şimdi başlıyor" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını belirterek, "Hastaya bakan doktor ve sağlık personelinin ifadeleri alındı. Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek otopsi sonucu bekleniyor. Ege Üniversitesi'nden de ölüm olayıyla ilgili bilirkişi isteyeceğiz. Hastamızı kaybettiğimiz için üzgünüz. Ölümü yanlış tedaviden mi, yoksa bir ilacın yan etkisinden mi kaynaklandığı soruşturmanın ardından ortaya çıkacak. Bir ihmal söz konusu ise sorumlular hakkında gerekli yasal işlem yapılacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber