Doğu Anadolu'da 1194 köye ulaşılamıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2011 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORTA Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkili oluyor. Bölgede bin 194 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın yapıldığı Erzurum'da Büyükşehir belediyesi 24 saat aralıksız karla mücadele ediyor. Türkiye Kayak Federasyonu Başkana Özer Ayık, devam eden kış oyunlarının aksamaması için az uyuyup çok çalıştıklarını söyledi.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Dün (29 Ocak) akşam saatlerinde başlayıp ve aralıksız devam eden kar yağışı başta Erzurum olmak üzere Ağrı, Ardahan ve Muş'ta ekili oldu. Bölgede binden fazla köy ve mezraya ulaşım sağlanamazken, karla mücadele ekipleri de çalışmalarını güçlükle sürdürüyor. 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının yapıldığı Erzurum kar kalınlığı kent merkezinde 16, Palandöken'de ise 30 santime ulaştı. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 600, Ağrı'da 550, Muş'ta 37 ve Ardahan'da 7 olmak üzere toplam bin 194 köy ve mezraya ulaşılamıyor. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehirlerarası yollarda trafik kontrollü sağlanıyor. Meteoroloji yetkilileri, bölgedeki kar yağışının aralıklarla süreceğini söyledi. Dün gece yapılan ölçümlerde ise en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 13, Kars'ta 8, Erzurum'da 4, Muş'ta 3, Ağrı ve Erzincan'da 2 derece olarak belirledi.

KIŞ OYUNLARI DEVAM EDİYOR

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, yoğun kar yağışının Palandöken ve Konaklı Bölgesinde devam yarışları ekilememesi için az uyuyup çok ç alıştıklarını söyledi. Toplam 11 dalda yapılan kış oyunlarında kendilerini ilgilendiren 7 branş bulunduğunu belirten Ayık, 'Kar yağışı yarışları ekilemedi sadece bizim iş gücümüzü artırdı. Hiçbir yarışın iptali söz konusu değil. Pistleri hazır tutmak için Palandöken, Konaklı ve Kandilli bölgesinde 570 kişi ile çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Az uyuyup çok çalışıyoruz. 27 Ocak'ta başlayan yarışmalarda bugüne kadar dünyaya örnek olabilecek bir şekilde sürdürmenin mutluluğu içindeyiz' dedi.

'KAR BEREKETTİR'

Kar yağmadan önce tüm tedbirleri aldıklarını söyleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, şehir merkezinde karla mücadelenin aralıksız devam ettiğini söyledi. Başkan Küçükler, 'Kar yağmaya başlamadan önce ekiplerimiz gerekli tedbirleri aldı. Şehirde tuzlama çalışmaları yaptılar. Gece kar yağışı durduğunda temizleme çalışmaları başladı. Ama sabah erken saatlerinde yeniden başlayan ve devam eden ciddi bir kar yağışı var. Yine ekiplerimiz cadde ve sokaklarda çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle 2011 kış oyunları nedeniyle ekiplerimizin sayısını artırdık. Şehir merkezinde bir sıkıntı yok. 2011'le ilgili yarışlar devam ediyor. Ciddi bir hareketlilik ve canlılık var. Karda kendisini bir bereket ve güzellik olarak gösteriyor. Ekiplerimiz şu an şehrin dört bir tarafında kar kürüme, kaldırma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor' diye konuştu.

Öte yandan şehirlerarası yollarda trafik kontrollü olarak sağlanıyor. İl çıkışlarında görevli polisler sürücüleri otomobillerine zincir takmaları konusunda uyarıyor.

Turgay İPEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber