Meclis'te yumruklu kavga!/ Video

Haber Giriş : 10 Şubat 2011 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda BDP'li Hasip Kaplan'ın kürsüden ?Sayın Abdullah Öcalan? demesi tartışmalara yol açtı. Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, Kaplan'ın konuşması sırasında mikrofonun sesini kapattı. Yakut, Kaplan'ı da ?40 bin kişinin ölümüne sebep olan bir kişiye sayın diyemezsiniz sözlerinizi düzeltin? diye uyardı. Çıkan tartışmada BDP'li Sakık Ak Partili Akbulut'u yumrukladı. Oturama ara verildi.

TBMM Genel Kurulu'nda BDP'li Hasip Kaplan'ın kürsüden ?Sayın Abdullah Öcalan? demesi tartışmalara yol açtı. Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, Kaplan'ın konuşması sırasında mikrofonun sesini kapattı. Yakut Kaplan'ı da ?40 bin kişinin ölümüne sebep olan bir kişiye sayın diyemezsiniz sözlerinizi düzeltin? diye uyardı.

Kaplan ise dün genel kurul da yaşanan Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın Kenan Evren için ?sayın müvekkilim' ifadesini kullandığını belirterek ?Benim de müvekkilim Sayın Öcalan. Hanginiz müvekkiline sayın demiyor? diye konuştu.

Genel Kurul'da konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, öğrenci affıyla ilgili maddede affa ilişkin getirilen ?terör suçundan hüküm giyenler' hariç ifadesine tepki gösterdi. Kaplan Başbakan Erdoğan'ın da Diyarbakır DGM'de yargılandığını belirterek ?Başbakan da teröristtir bu maddeye göre üniversitede okuyamaz. Diyarbakır DGM'de yargılanmıştır, dağdan inenlere üniversite kapısını kapatıyorsunuz? dedi. Kaplan'ın sözlerine AKP milletvekilleri tepki gösterirken Kaplan AKP'lilere ?DGM kararını getiririm. Allah Allah doğruyu doğrulayın ne yaptığınızı bilmiyorsunuz? diye bağırdı.

Kaplan'ı birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da ?el kol hareketlerini bırakın indirin elinizi. Haddinizi bilin? diye uyardı. Milletvekillerinin sorularına hükümet adına yanıt veren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ise Kaplan'ın sözlerine ?Sayın Kaplan'ın başbakanımıza öyle bir yakıştırmada bulunacağını sanmıyorum. Kanunla ilgili yorum yaptı. Terörün, teröristin evrensel hukuk çerçevesinde tanımı belli. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı hakkında böyle bir yorum yapmaz diye düşünüyorum. Düzeltilmesinde fayda var? karşılığını verdi.

NTV'nin haberine göre ise tartışmalar sırasında BDP'li Sakık Ak Partili Akbulut'u yumrukladı. Bunun üzerine oturuma bir süre ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber