2011 YAŞ'ta ?havacı' krizi patlayabilir

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2011 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balyoz davası kapsamında tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'yla ilgili dün kamuoyuna yansıyan belgelerin, ağustosta toplanacak Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki atamaları da etkileyeceği ileri sürüldü

MERİÇ TAFOLAR Ankara

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görevli 364 generalin 30'unun tutuklanmasının ardından dikkatler, davanın sanığı olmamalarına rağmen isimleri Balyoz iddianamesinde geçen subaylara çevrildi. Bu isimlerin terfisinin de tıpkı 2010'daki YAŞ'a kadar hiçbir davanın sanığı olmamasına rağmen hükümet tarafından Kara Kuvvetleri Komutanı olması engellenen emekli Orgeneral Hasan Iğsız'dakine benzer krize yol açabileceği belirtildi. Öngörülen gelişmeler özetle şöyle:

- 2 yılını dolduran Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın bu yıl emekliye sevk edilmesi ve yerine Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın getirilmesi gerekiyor. Ancak, Oraj Hava Harekât Planı'na ilişkin belgelerde Balanlı'nın imzasının bulunması, hükümetin bu atamaya itirazına yol açabilecek. Bu durumda ya yeni bir isim terfi ettirilecek ya da Aksay'ın bir yıl daha görevde kalması formülü işletilebilecek.

Pulatsü'nün durumu

- Gizli belgelerde ismi geçtiği iddia edilen Eskişehir merkezli 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Pulatsü, orgeneralliğe atanacak en güçlü adaylardan biri olarak gösteriliyordu. 2013'te Hava Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Pulatsü'nün belgelerde imzasının olması hükümetin terfiye karşı çıkmasına yol açabileceği konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber