Ambulans olmayınca baygınlık geçiren öğrenciler zor anlar yaşadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2011 15:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tokat'ta yapılan kros yarışlarında ambulanssız sağlık görevlisi bulundurulması sonucu baygınlık geçiren öğrenciler zor anlar yaşadı.

Tokat'ta Okullar Arası Kros İl seçmeleri TOKİ Köprü Kavşağı'nda yaklaşık 150 sporcunun katılımı ile yapıldı. Küçükler, yıldızlar, gençler olmak üzere 3 kategoride yapılan yarışmalarda sporcular bin 200, 2 bin, 3 bin ile 5 bin metre koştu. Kros yarışmasına katılanlara ise resmi bir minibüs tipi araçta 112 Acil Yardım doktoru takip etti. Kros yarışlarını ambulansın taklip etmemesinin sebebi ise saati 100 TL civarında ambulans ücreti istenmesi olarak gösterildi. Ambulansın olmadığı yarışta koşarken

baygınlık geçiren öğrenciler bir minibüse alınarak müdahale edildi. Yarıştan sonra fenalaşan Gizem Kara'ya ise olay yerine çağrılan 112 Acil Yardım ekipleri müdahale etti. Kalbinde delik olduğunu ve nefes alamadığını söyleyen Gizem, yürüyerek bindiği ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu arada bir araç içerisinde fenalaşan bir öğrenci de aynı ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Öğrencinin arkadaşları ise ani gelişebilecek durumlara karşı müsabakalara 112 ambulansı görevlendirilmesini istedi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre; 112 Acil Yardım ambulansının bu tür etkinliklerde görev yapabilmesi için prosedür gereği saatlik ücretinin yatırılması gerektiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber