Eski DSP'li vekile 64 yıl hapis istemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Şubat 2011 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da tarihi eser kaçakçılığı yapmakla suçlanan, aralarında Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yaşadığı eşi Gamze Uygun ve 21'inci Dönem DSP Bursa Milletvekili Hayati Korkmaz'ın da bulunduğu 66 kişi hakkındaki savcılık soruşturması tamamlandı. Soruşturma sonunda Gamze Uygun hakkında 16 yıl, Hayati Korkmaz hakkında da 64 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bursa Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'nca tarihi eser kaçakçılığına yönelik olarak geçen Mart ayında başlatılan takip sonucu, Aralık ayında eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yaşadığı eşi Gamze Uygun ve DSP'den 21'inci dönem milletvekili olan daha sonra Bulgaristan'ın Fahri Konsolosu olarak görev yapan Hayati Korkmaz ile çetenin elebaşısı olduğu öne sürülen Ethem Korkmaz ve 63 kişi gözaltına alındı

ÇOK SAYIDA TARİHİ ESER ELE GEÇTİ

Şüphelilerin ev, işyeri ve bürolarında yapılan aramalarda 77 tarihi sikke, bir ruhsatsız av tüfeği, 316 tabanca fişeği, birer figürlü taş, bakır bileklik, kolye, çömlek, mercek, insan figürlü toprak heykel, 2 bakır zincir, kazı bölgelerini gösteren 11 elle çizilmiş kroki, 13 tarihi eser yerlerini gösteren fotoğraf ve içinde tarihi eserlerin fotoğrafların bulunduğu hafıza kartı ile 4 define arama detektörü ele geçirildi.

Gözaltına alınanlardan Gamze Uygun sponsor olmak, Hayati Korkmaz ise çıkartılan tarihi eserlerin yurt dışına çıkartılıp pazarlanmasıyla suçlandı.

İDDİANAME TAMAMLANDI, DAVA AÇILDI

Bursa Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmayı tamamladı. Savcılık iki ay süren soruşturmanın ardından toplam 66 kişi hakkında 'Suç işlemek için örgütü kurmak, kurulan bu örgüte üye olmak', '2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet ederek izinsiz araştırma ve kazı yapmak' suçlarından 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

Gamze Uygun hakkında 16 yıl, Hayati Korkmaz hakkında 64 yıl, diğer sanıklar hakkında da çeşitli hapis cezalarının istendiği davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber