CHP, adliyedeki 'atamaları' raporlaştırdı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Mart 2011 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP kurmayları, Ankara Adliyesi'ndeki son atamaları dosya halinde Genel Başkan'a sundu. 'Atama depremi' başlıklı raporda, hakim ve savcıların görev değişiklikleri tek tek sıralandı

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Ankara Adliyesi'nde son dönemde gerçekleştirilen görev değişiklikleri dosya halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunuldu. 'Ankara Adliyesi'nde Atama Depremi' başlıklı dosyada, RTÜK eski Başkanı Zahit Akman hakkında iddianame hazırlayan savcıdan, İşçi Partisi'ne yönelik baskında görevli polisler hakkında soruşturma açan savcıya kadar kritik görev değişikliklerine yer veriliyor. Kılıçdaroğlu'na sunulan birkaç bilgi notu şöyle:

- Yargı kararlarını uygulamadığı iddiasıyla RTÜK eski Başkanı Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu RTÜK üyelerinin ceza almasına yol açan iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bozkurt, Memur Suçları Soruşturma Bürosu'ndan alınıp önce inceleme bürosuna, ardından asliye ceza mahkemesine duruşma savcısı olarak getirildi.

ASLİYE CEZAYA ATANDI

- İki dönem MHP'den milletvekili adayı olan ve HSYK seçimlerinde 2 bin oy alan Cumhuriyet Savcısı Alp Arslan, memur suçları bürosundan 'Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bürosu'na atandı.

- HSYK seçimlerine YAR-Sav'ın listesinden aday olan Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden de memur suçları bürosundan alınarak infaz bürosuna verildi. Abbas Özden, İşçi Partisi'nde usulsüz arama yaptıkları gerekçesiyle polis memurları hakkında dava açmasıyla da gündeme gelmişti.

- Demokrat Yargı Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan ve HSYK seçimlerinde adaylığını koyan Cumhuriyet Savcısı İsmail Yalçın, çek suçları bürosundan alınarak asliye ceza mahkemesine duruşma savcısı olarak atandı.

- YAR-SAV Genel Kurulu'nda karşı liste çıkaran Savcı Fuat Hazer, genel soruşturma bürosuna düz savcı olarak atandı.

Ayrıntılı bilgiyi kurmayları verecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün bazı temaslarda bulunmak üzere İngiltere'ye gitti. Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Yargıtay ile Danıştay'da daire ve üye sayısını artıran kanunun iptali için ne zaman Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarıyla ilgili 'Onu grup başkanvekillerine sorun, ayrıntılı bilgi verirler' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber