Serseri kurşun polis aracına isabet etti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mart 2011 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan KIRMIZITAŞ-Ömer PINAR

ŞANLIURFA'da, hareket halindeki polis aracının ön camına isabet eden kurşun, kentte PKK saldırısı paniğine yol açtı.

Güvenlik güçlerini alarma geçiren olayla ilgili yapılan araştırmada polis aracına isabet eden mermi çekirdeğinin 'yorgun kurşun' olduğu, hangi silahla, kim tarafından ateşlendiğinin araştırıldığı belirtildi.

Bugün saat 14.00 sıralarında Atatürk Bulvarı'ndan geçen 63 A 5462 plakalı trafik ekip otomobilin ön camının ortasına kurşun isabet etti. Otomobilde bulunan iki polis telsizle durumu merkeze bildirerek yardım istedi. Olayın terörist saldırı olabileceği göz önüne alınarak bulvar üzerinde görevli polisler ile Terörle Mücadele Şubesi başta olmak üzere çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Kısa süreli trafiğe kapanan yolda önlem alan polisler, trafik polisi otosunun ön camının ortasına isabet eden kurşunu incelemeye alırken, çevrede de inceleme başlattı.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin de geldiği olay yerinde yapılan incelemede polise yönelik bir saldırının olmadığının saptanması üzerine trafik akışına izin verildi. Olay yerinde yapılan incelemede, polis ve çevredekilerin silah sesi duymadığını söylemesi üzerine, olayın 'yorgun kurşun' vakası olduğuna kanaat getirildi. Çok uzuktan rastgele ateşlenmiş bir silahtan çıkıp inişe geçen kurşunun tesadüfen polis otosuna isabet ettiği belirtildi.

Polis bulvar üzerinde bulunan Ticaret Odası ve işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Hasar gören polis otosu Emniyet Müdürlüğü otoparkına götürülürken, bölgede araştırma ve soruşturmanın sürdürüldüğü ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber