Okumak için dağ aşıyorlardı, artık yürümeyecekler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2011 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'nın Başağaç köyüne bağlı Üzümlü mezrasında oturan ve okula ulaşmak için her gün 5 kilometre yürüyen 9 minik öğrenci için servis aracı tahsis edildi.

Basında yer alan haberler üzerine bölgede inceleme başlatan Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü, 9 minik öğrencinin yürüdüğü mesafeyi de göz önüne alarak, zor şartlar altında okullarına ulaşan öğrenciler için servis aracı tahsisine karar verdi.

Köy muhtarı Osman Sert ile görüşen milli eğitim müdürlüğü 9 öğrencinin, okullarına ulaştırılması için 750 lira aylık ödenek ayırarak, servisle taşınmaları kararını aldı.

Başağaç köyü muhtarı Sert, çocukların, milli eğitim müdürlüğünün konuyla ilgilenmesi ve aldığı karar sayesinde, artık okula gitmek için yürümeyeceğini söyledi.

-VALİLİK ''İNSAN HAKKI İHLALİ'' DEMİŞTİ-

Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu, mezradan okula gitmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalan öğrencilere servis verilmemesini, insan hakkı ihlali olarak değerlendirmişti.

Malatya Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş başkanlığında toplanan Malatya İl İnsan Hakları Kurulu, Bulgurlu köyü Üzümlü mezrasında yaşayan 9 öğrencinin, taşımalı eğitimden yararlandırılmadığı ve köydeki okula yürüyerek gittiği yönündeki iddialara ilişkin değerlendirme yapmış ve öğrencilerin, mevcut şartlarda başka okullara taşınmasının engellenmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığına dikkat çekerek, öğrencilerin mezradan köye yürümelerini ''insan hakkı ihlali'' olarak değerlendirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber