Türk Eğitim-Sen: Verilecek laptopların piyasaya göre avantajı yok

Haber Giriş : 03 Nisan 2005 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, İzmir'de düzenlediği basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere dizüstü bilgisayar dağıtımında öğretmenlerin kandırıldığını iddia etti. Özcan, "Verilecek bilgisayarlar piyasayla aynı fiyata veriliyor, avantaj yok" dedi.

İzmir'de Susuzlu Seçkin Otel'de İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Sami Özdemir ile sendika yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, öğretmenlere dağıtılacağı duyurulan dizüstü bilgisayarlar konusunda da açıklama yaparak, aldatıldıklarını iddia etti. Özcan, "İlgili yerlere yaptırdığımız araştırmaya göre dağıtılacak bilgisayarlar donanım olarak çok iyi değil. İlk başlarda 700-800 dolara öğretmenlerin bu bilgisayarları alacağı söylenmişti. Oysa şimdi KDV ile birlikte fiyatın bin 200 doları bulacağı söyleniyor. Zaten dağıtılacak bilgisayarla piyasada da o fiyata satılıyor. Öğretmenler bu konuda kandırılmıştır. Üstelik Bakanlık, aradan çekilerek öğretmenleri bir banka ile karşı karşıya bırakmış, öğretmenler bankadan çekilecek para karşılığında bir de faiz ödemek durumunda bırakılmışlardır" diye konuştu.

Özcan, İzmir ile ilgili bir sorunları da bulunduğunu kaydederek, Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda yardım istedi. Özcan, "Öğretmenlerimiz toplu ulaşım araçlarından yüzde 50 indirimli yararlanıyorlar. Oysa eğitim hizmetini sadece öğretmenler yerine getirmiyor, hizmetliler ve memurlar da çalışıyor. Bunların sayısı çok fazla da değil. İzmir'de toplam bin 800 kişi daha var. Biz bu kişilerin de aynı şekilde ulaşım araçlarından indirimli yararlandırılmasını istiyoruz" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber