Polis, tebdili kıyafetle önlem aldı, okul önlerindeki olaylar azaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2011 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ?Güvenli Okullar Projesi' ile polis memurları okul önlerinde ?simitçi, çöpçü' kılığında nöbet tutuyor. Uygulama ile okul önlerinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi amaçlanıyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteklediği ?Güvenli Okullar Projesi' ile okullarda güvenli eğitim ortamının sağlanması amacıyla koruyucu ve önleyici tedbirler alınıyor. Polis memurları, okul önlerinde resmi kıyafetler yerine simitçi, çöpçü, pamuk şekerci kılığında nöbet tutuyor. Bazı polis memurları ise çocuğunu bekleyen veli gibi davranarak okul önlerinde oluşabilecek olumsuz olayları önlemeyi amaçlıyor.

Uygulama hakkında bilgi veren Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, projeyle öğrencilerin okullara güvenli bir şekilde gelip gitmesini sağlamayı düşündüklerini ifade etti.

Antalya genelinde 202 okulda biri bayan iki polis memurunun okul irtibat görevlisi olarak görev yaptığına değinen Yılmaz, yapılan seminerlerle de öğrenci, veli ve idarecilerin suç ve suçlulara yönelik bilinçlendirildiğini söyledi.

Proje kapsamında okul servislerinin etkin denetimi ve sürücülerinin bilinçlendirilmesinin de amaçlandığını kaydeden Yılmaz, ?Okul giriş ve çıkışlarında görevlendirilecek ?okul geçidi görevlilerinin' eğitim ve uygulamanın genişletilmesine dönük çalışmalar yapılıyor. Uygulama ile okul yakın çevresinde risk oluşturabilecek şahısların takip ve kontrolü sağlanıyor. Kötü ve zararlı maddelerin konularında öğrencileri bilinçlendirecek çalışmalar yapılıyor. Okul çevresindeki park, internet kafe, oyun salonu gibi yerlerin denetim ve kontrolü sağlanıyor. Bazı birimlerce okul ve öğrenci odaklı istihbari faaliyetler gibi çalışmalar yapıyoruz.? şeklinde konuştu.

?2006-2007 YILINDA 59 OLAY, 2010-2011'de BİR OLAY DİSİPLİN KURULUNA BİLDİRİLDİ?

Proje sayesinde okullarda meydana gelen olayların azaldığına dikkat çeken Yılmaz, "Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın verdiği bilgiye göre, 2006-2007 eğitim öğretim döneminde okul üst disiplin kuruluna iletilen olay sayısı 59 oldu. Bu rakam 2008-2009 yılında 26'ya 2009-2010 yılında 9'a, 2010-2011 yılında şu ana kadar 1'e düşmüş." dedi.

Okul önlerindeki suç oranlarında azalma gözlendiğini kaydeden Yılmaz, 2010-2011 eğitim öğretim ikinci döneminde okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından okul irtibat görevlilerine toplam 280 konunu iletildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber