Efe için okul görevlilerine hapis istemiyle dava açıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Mart 2011 07:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Orhan SAAT

Maltepe'deki okulunda, üzerine düşen lavabo parçalarının boğazını kestiği 6 yaşındaki Efe Boz'un ölümünün ardından başlatılan soruşturmada okul müdürü, iki yardımcısı ve ana sınıfı öğretmeni hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dumlupınar İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi Efe Boz, 12 Mayıs 2010 tarihinde iddiaya göre, tuvalette ayağı kayınca lavaboya tutunmak istemiş, ancak yerinden kopan lavabonun kırılan parçalarının şah damarını kesmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Okuldaki görevliler ile tuvaletin tadilatını yapan inşaat firması hakkında iki ayrı soruşturma başlatıldı.

Devlet memurları hakkında tahkikatı sürdüren Kartal Cumhuriyet Savcısı kaymakamlık izniyle açtığı soruşturmayı tamamladı. Okul Müdürü Mustafa Katırcılar, yardımcıları Pınar Tan Aslan, Fatma Metin ile ana sınıfı öğretmeni Gökçen Gökalp hakkında görevi ihmal suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar cezalandırılmaları talebiyle sulh ceza mahkemesine dava açıldı. İnşaat firması hakkında sürdürülen soruşturma ise devam ediyor.

Sallansa haber verirlerdi

Hazırlanan iddianamede okul idaresinin ?ihmal yok' açıklamalarının aksini gösterir polis ve bilirkişi raporları kaynak gösterildi. İddianamede lavaboların sağlam olmadığı ve okul idaresinin lavaboları denetlediğini gösterir belge ve bilginin bulunamadığı anlatılarak, Efe'nin tuvalete giderken kimsenin refakat etmediğinin saptandığı vurgulandı. Olayın en yakın tanığı ana sınıfı öğretmeni Gökçen Gökalp iddianamedeki ifadesinde, lavabonun temizlikçilerce ovalandığını, lavabonun sallanması durumunda kendilerine bilgi vermiş olmaları gerektiğini söyledi. İddianamede ?Şüphelilerin görevlerinin gereklerini yapmamakta ihmal ve gecikme gösterdikleri ve bu şekilde kişinin mağduriyetine neden oldukları anlaşılmaktadır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber