Ceza davası açılan TMSF ve BDDK başkanına 'güle güle'

Haber Giriş : 05 Nisan 2005 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Finansal Hizmetler Kanun Tasarısı'na göre, hakkında ceza davası açılan BDDK, TMSF başkanı ve üyelerini mahkeme değil, Bakanlar Kurulu görevden alacak.

Aylardır tartışmalara neden olan Finansal Hizmetler Kanunu Tasarısı dün Meclis'e indi. Tasarının son halinde ilginç bir gelişme dikkat çekti.

Tasarı, Bakanlar Kurulu'na hakkında ceza davası açılmış olan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) başkan ve üyelerini "tedbiren görevden" alma hakkı tanıyor.

Daha önceki tasarıda, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinin A fıkrasının 5 numaları bendinde öngörülen suçlarla ilgili olarak haklarında ceza davası açılan kurul başkan ve üyeleri davanın açıldığı mahkeme tarafından tedbiren görevinden uzaklaştırılabilir" denilirken, tasarının son halinde "mahkemenin yerini Bakanlar Kurulu" almış görünüyor.

Yeni durumda, "Görevi başında kalması sakıncalı görünenler, Bakanlar Kurulu tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılabilir. Görevden uzaklaştırılan başkan ve üyeleri hakkında Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanır. Bu şekilde geçici olarak boşalan üyeliklere tedbiren görevden uzaklaştırılan üye göreve dönünceye kadar ve her şekilde söz konusu üyenin üyelik süresini geçmemek kaydıyla Bakanlar Kurulu'unca atama yapılabilir" deniliyor.

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber