CHP'nin taşımalı eğitim önergesi reddedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2011 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, taşımalı eğitim sisteminin sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesine dair önerisi reddedildi.

Önergenin üzerinde CHP grubu adına söz alan Bursa Milletvekili Kemal Demirel, taşımalı eğitimde velilerin öğretmeni tanıma şansı olmadığını, sistemin eksikleri olduğunu, o eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi. 1, 2 ve 3. sınıfların köylerde eğitilebilmesi gerektiğini ifade eden Demirel, ?Bazı konularda tasarruf yapabilirsiniz ama eğitim ve öğretim konusunda tasarruf yapılamaz. Her köyde en az bir öğretmen bulunmalıdır? dedi.

Demirel, CHP iktidarında bütün köy okullarının 1, 2 ve 3. sınıf olarak açılacağını belirtti.

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Türkiye'de çocuğunu servise bindirmeden gönderen kaç aile olduğunu sordu.

Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ve taşımalı eğitimin bir ihtiyaçtan doğduğunu belirten Işık, ?Taşıma mümkünse öğrenciler mutlaka taşınmalıdır, YİBO'ya alınmamalıdır. Zaten bakanlığımızın yaklaşımı da bu şekildedir? diye konuştu.

Taşımalı sistemin gerekli olduğu hallerde mutlaka uygulanması gerektiğini ifade eden Işık, bu sistemin Ak Parti iktidarında uygulamaya konmadığını söyledi.

Işık, ?Arzumuz; her köye öğretmen verebilmektir ama bazılarımızın eğitim ekonomimizden haberi yok. Ak Parti iktidarında eğitim bütçesi her zaman birinci bütçe oldu ama hala tam arzu ettiğimiz noktada değiliz. Ama bunu başarabilmenin yolu, her zaman ayağını yorganına göre uzatmaktır. Seçimden önce popülist politikalarla ayaküstü vaatlerde bulunmamaktır? dedi.

MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, taşımalı eğitimin kalitesinin artırılarak mutlaka devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu sistemin, kırsal kesimdeki çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sağladığını belirten Akkuş, ?Taşımalı eğitim ülkemizde bir gereklilik halini almıştır. Uygulamadaki birtakım eksiklikler de giderilmelidir? diye konuştu.

Ak Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, eğitimde gelinen nokta ile ilgili bilgi verdi.

CHP'nin grup önerisi reddedildi.

Öte yandan, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu'nun kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi kabul edildi.

Daha sonra bazı kanunlarda değişiklik yapan ?mini torba? teklifinin görüşmelerine geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber