Türk Sağlık Sen: Görevde yükselme sınavı mağduriyete yolaçtı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2011 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık Sen, Sağlık Bakanlığı'nın görevde yükselme sınavı için yapılacak eğitime ortaokul mezunlarını almaması ve disiplin cezası alanlar ile daha önce sınava veya eğitime başvurusu kabul edilmesine rağmen katılmayanlardan puan düşürülmesinin mağduriyete neden olduğunu bildirdi.

Sendika, görevde yükselme eğitimi ile ilgili yaşanan sorunların çözümü için Sağlık Bakanlığı'na iki başvuru yaptı.

Türk Sağlık Sen'den yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı'na yapılan birinci başvuruda, görevde yükselme eğitimi için dikkate alınan puan hesaplamasında, daha önce Danıştay tarafından iptal edilen disiplin cezaları nedeniyle ve mazeretsiz olarak görevde yükselme eğitimine veya sınavına katılmayanlardan puan düşülmesi ile ilgili hükümlerin yer aldığı hatırlatıldı. Sendika tarafından, söz konusu hükümlerin uygulanması halinde yapılacak değerlendirmenin Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararına aykırı olacağı belirtildi. Bu nedenle yürütmesi durdurulan hükümlerin, personel değerlendirmesinde göz önüne alınmaması istendi. Yaşanılacak mağduriyetlerin önüne geçilmesi talep edildi.

İkinci başvuruda ise 18.04.1999 tarihinde görevde bulunan ortaokul mezunu personelin görevde yükselme eğitimi için yaptıkları başvuruların reddedildiğine dikkat çekildi. 18.04.1999 tarih ve 23670 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik'te, ?Kurumlar, özel yönetmelikleriyle bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunan personeli bakımından, 5'inci madde ile öngörülen öğrenim düzeyinin altında bir öğrenim düzeyi belirleyebilirler.? hükmü olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nde ortaokul mezunlarının Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veznedar, Ambar Memuru, Santral Memuru, Memur, Daktilograf ve Şoför kadrolarına atanabileceği hükmüne yer verildiği hatırlatıldı.

Bu nedenle, 18.04.1999 yılında görevde olan ortaokul mezunu çalışanların başvurularının reddedilmesinin yönetmeliklere aykırı olduğu vurgulandı. Uygulamada, birlik sağlanması yönündeki temel ilke göz önüne alınarak yaşanan mevcut sıkıntıların giderilmesi istendi. Başvuruların, kabul edilerek bakanlık teşkilatına duyurulması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber