İstanbul Güven Timleri'ne 425 yeni polis

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2011 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri bünyesinde görev yapacak 20'si kadın 425 yeni polis memurunun üç hafta sürecek eğitimlerine başlandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde İstanbul'un eğlence ve alışveriş merkezleri ile hastaneler ve spor müsabakaları gibi halkın yoğun olduğu yerlerde, sivil giyimleri ile vatandaşların arasında suç önleme, güvenlik ve acil müdahale görevi yapan "Güven Timleri"ne yeni katılacak olak 20'si kadın 425 polis memurunun eğitimlerine başlandı.

Polis memurluğuna geçen 4 yıllık üniversite mezunları arasından mülakat ile seçilen 425 polis memuru ile İstanbul'da Güven Timlerinde görev yapan personel sayısının bin 525'e ulaştı. Toplam 2 bin 400 polis arasından seçilen 425 adaya üç etaptan oluşan eğitim kursu verilecek. "Suç ve suçlu profili eğitimi" ve bir kısmı uygulamalı "Tarassut kursu"nun ardından da adaylar 30 saatlik yakın savunma eğitimi alacak. Yakın savunma eğitimi, "Suçlu taşıma", "Kelepçe takma" ve "Kol kilidi" gibi pratik eğitimlerden geçirilecek.

Yeni güven timlerinin yaklaşık bir ay sürecek eğitmeleri konularında Emniyet Teşkilatı uzmanları tarafından eğitilecekler. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından da adaylara tamamladıkları eğitimlerle ilgili sertifikalar verilecek.

Asayiş Şube Müdürü Yener Ülgütol, eğitim seminerlerinin yapıldığı Gayrettepe'de Emniyet Müdürlüğü yerleşkesindeki seminer salonunda güven timlerinde yer alacak polis memurlarına bir konuşma yaptı. Güven timlerinin İstanbul'da 2009 yılında 471 kişilik bir ekiple göreve başladığını belirten Ülgütol, "Bu birimi çok seveceksiniz. Güvenlik Timleri olarak siz Asayiş ekiplerinin ayrı bir unsurusunuz. Sokaklar size emanet. Sizler ne kadar iyi çalışırsanız vatandaş da o kadar huzurlu olur. Amacımız ne? Huzurun teminatı. Hepinize hayırlı görevler." dedi. Güven Timlerinin sayısını önümüzdeki 2 yılda 3 bin'e çıkartılmasının hedeflendiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber