Subay ve astsubayların garnizonlarda kalma süresi değişti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2011 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Subay ve astsubay atama yönetmeliğinde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği'nin 13. maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi, ''Çeşitli nedenlerle yapılacak görevlendirmelerde; görevlendirmenin 3 aya kadar yapılması durumunda Kuvvet Komutanlığına, Jandarma Genel Komutanlığına ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bilgi verilmek suretiyle asgari Tümen/Tugay ve eşidi Komutanlıklarca (Sahil Güvenlik Komutanlığında Alay ve eşidi), görevlendirmenin 3 aydan fazla süreler için yapılması durumunda ise görevlendirme ilgili birliğin teklifi ile Kuvvet Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca yapılır'' şeklinde değiştirildi.

Yönetmelikle subay ve astsubayların garnizonlarda kalma süreleri, ''1. ve 2. derece garnizonlarda 5 yıl, 3. derece garnizonlarda 4 yıl, 4. derece garnizonlarda 3 yıl, 5. derece garnizonlarda 2 yıl'' olarak belirlendi.

Pilot, silah sistem ve seyrüsefer sınıfı subaylar için 1. ve 2. derece garnizonların hizmet süreleri 4 yıl olacak. Subay ve astsubaylar bu garnizonlarda görevin özelliğine de bağlı kalarak sıra ile hizmet görecek şekilde atanacak.

Görevin özelliğine göre garnizonlardaki bu süreler, aynı statüye bağlı diğer subay ve astsubayların haklarını ihlal etmemek kaydı ile Hava Kuvvetleri Atama Yönergesi'nde belirlenecek esaslar dahilinde uzatılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber