Öğrenciler, Ankara'da projeleriyle yarışıyor/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Nisan 2011 17:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen ilköğretim okulları arasında 'Bu Benim Eserim' yarışmasının Matematik ve Fen Bilimleri çalışması 6. Ankara Bölge Sergisinin açılışı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi sergi salonunda yapıldı.TOBB Sergi Salonu'nda 8 il ve 112 ilköğretim okulunun sergilediği projeri yarın sona erecek.

Açılışa törenine Milli Eğitim Bakanlığı EARGED Başkan Vekili Hacı Ömer Gülseren, Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ünal Akyüz, başkan yardımcısı Hüseyin Aktürk, Yurt Dışı Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Şişman ve çok sayıda bakanlık yöneticisi, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yaklaşık 500 kişinin katılımıyla yapılan açılış töreninde bir kokteyl verildi ve katılımcı öğrenciler adına da konuşma yapıldı. Proje çalışmalarına 2010 yılında Ankara Bölgesi?nden 3 bin 288 başvuru yapılırken, bu yıl yüzde 100?e yakın bir artış göstererek toplam proje başvurusu 6 bin 221'e ulaştı.

Açılışta konuşan bölge projeler koordinatörü İlhan Koç, bu çalışmanın öğrencilerin önünü açan, geleceğe atılmış çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Diğer illerden gelen misafirlerin de Ankara?da çok iyi ağırlanarak onlar için farklı bir deneyim olacağını söyledi. Öğrencilerin hazırladığı projelerin insan hayatını kolaylaştıran farklı niteliklere sahip olduğu gözlendi. Elmadağ Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Deniz Dilan Güzel de 'Açılı Hamur Tahtası' adlı projesiyle ekmek, bazlama, gözleme ve bunlar gibi işler yapan ev hanımlarına kolaylıklar sağlıyor. Hamur tahtasındaki açılara göre alınan hamur oklava ile 3 ya da 5 kez döndürülerek daha hızlı ve simetrik hamur açması sağlanıyor. Bu sistemle oklava ile açılacak hamur daha hızlı ve simetrik oluyor.

Çubuk Barbaros İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Erkoçoğlu ise yatalak hastalar için sese duyarlı fan ile engelli bireylerin başkasına ihtiyaç duymadan sıcak yaz günlerinde serinleyebilmelerini sağlıyor. Sincan Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Cem Balın ile Mert Masal'ın hazırladığı Yavuz Sultan Selim?in 'Mısralarıyla Gauss Metodu' adlı matematik projesi de dereceye giren projeler arasında yerini aldı.

Öğrenciler, Matematik ve Fen Bilimleri dalında 2 gün boyunca jüri üyeleri tarafından stantları başında ve birebir dinlenerek seçilecek projeler, Türkiye Finaline gönderilecek. Ankara Bölge Sergisinin ödül töreni ise 14 Nisan Perşembe günü saat 14.00?de Çankaya Üniversitesi konferans salonunda yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber