ÖSYM matbaasında 'şifreli soru' incelemesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2011 11:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- YGS'deki şifre iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında soru kitapçıklarının basıldığı METEKSAN'da bilirkişi heyeti inceleme yapıyor.

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şadan Sakınan'ın talimatı doğrultusunda, bilirkişiler YGS soru kitapçıklarının ve cevap anahtarlarının basıldığı METEKSAN'a gitti.

Bilirkişiler burada yaklaşık 1 milyon 700 bin adayın soru kitapçığı ve cevap anahtarlarına ilişkin veri tabanı üzerinde inceleme yapacak.

Bilirkişilerin pazar akşamı ya da pazartesi sabahına kadar incelemelerde bulunacakları öğrenildi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, incelemenin yapıldığı matbaadan ayrıldı

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nda şifre iddiaları ilgili şifre uzmanları ve polisler tarafından soru kitaplarının basıldığı Meteksan Matbaası'ndaki inceleme devam ediyor

Sabah saatlerinde başlayan aramaya bilirkişiler, kriptoloji uzmanları, polisler katılırken bu ekibe eşlik eden ÖSYM Başkanı Ali Demir ise bir süre kaldığı matbaadan ayrıldı. Sabah saatlerinde şifre uzmanları ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soru kitapçıklarının basıldığı Meteksan Matbaası'na gelen ekip ile birlikte bir minibüsten indirilen çanta ve dosyalar dikkat çekti. Şifre uzmanları matbaada kitapçıklarla ilgili şifre dağıtımı yapılıp yapılmadığıyla ilgili inceleme yaparken, sınavda ilk bine giren adayların kitapçıklarının inceleneceği, bu kitapçıklarda şifreleme izlerinin olup olmadığını araştırılacağı öğrenildi. Aramanın pazar veya pazartesi akşama bitmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber