Statlar ve okul bahçeleri çocuk cıvıltılarıyla doldu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 24 Nisan 2011 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASLIHAN KÖŞŞEKOĞLU

23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne'den Kars'a kadar tüm şehirlerde büyük bir coşkuyla kutlandı.Statlarda ve okul bahçelerinde minik öğrenciler çeşitli etkinlikler sergiledi. İstanbul İnönü Stadı'ndaki gösteriler her yıl olduğu gibi yine büyüleyiciydi. Ancak bu yıl, 23 Nisan etkinlikleri sadece statlar ve okul bahçeleriyle sınırlı kalmadı. Bazı cezaevlerinde de kutlamalar yapıldı. Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yaklaşık yirmi tutuklunun çocukları, 23 Nisan sebebiyle babalarıyla bir araya geldi. Duygusal anların yaşandığı buluşmalarda bazı mahkûmlar beş yıl sonra gördüğü oğluna doyasıya sarıldı, bazıları da kızının kendisi için okuduğu şiirle ağladı.

Cezaevi bayram yerine döndü

Statlarda ve okul bahçelerinde çocuk cıvıltıları içinde çeşitli etkinliklere sahne olan 23 Nisan kutlamalarına bu yıl bir yenisi eklendi. Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yaklaşık yirmi tutuklunun çocukları 23 Nisan'ı babalarıyla kutladı. Hasret kaldıkları babalarıyla doyasıya kucaklaşan minikler, hayatlarının en güzel bayramını yaşadı.

23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne'den Kars'a kadar tüm şehirlerde büyük bir coşkuyla kutlandı. Statlarda ve okul bahçelerinde çocuk cıvıltıları içinde çeşitli etkinliklere sahne olan kutlamalara bu yıl bir yenisi eklendi. Cezaevinde olduğu için ebeveynlerini göremeyen çocuklar ilk defa 23 Nisan dolayısıyla aileleriyle bir araya geldi.

Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yaklaşık yirmi tutuklu sevdikleriyle hasret giderdi. Kimi beş yıl sonra gördüğü oğluna doyasıya sarıldı, kimi de kızının kendisi için okuduğu şiirle duygulandı. Şenliğin sonunda koğuşlarına iki saatten fazla sevdikleriyle vakit geçirmenin mutluluğuyla dönen mahkumların dudaklarından, "Böyle güzel bir program beklemiyorduk, Allah yapanlardan razı olsun." sözleri döküldü. Program, cezaevi müdürü Mehmet Çıtak'ın konuşmasıyla başladı. 23 Nisan'ın tarihimizdeki önemine değinen Çıtak'ın konuşmasından sonra sahne mahkûm çocuklarınındı. Babaları için seçtikleri şiirleri okuyan minikler salondaki dinleyenleri duygulandırdı. Şiirde "Babalar görüyorum ağlıyor, ağlar iken yüreğini dağlıyor" diyen 10 yaşındaki Kübra'nın söyledikleri de en az şiiri kadar etkiliydi: "Bu 23 Nisan'da en güzel gösterimi babama yaptım."

Cezaevi yönetimi tek çocuk kabul ettiği için kardeşlerinin gelemediğini anlatan Kübra, "Bundan sonra da böyle aktiviteler devam etsin, babamla hep yakın kalalım." diye konuştu. Tabii babaların da çocuklarına küçük bir sürprizi vardı. Cezaevi yönetimi tarafından hazırlanan, içlerinde kırtasiye malzemesi bulunan paketleri kendi elleriyle çocuklarına hediye ettiler. Mahkumlardan oluşan müzik korosu da şenlikte minikler için sahne aldı, en güzel parçalarını seslendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber