Bursa'da 287 başpolis rütbe taktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2011 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 'başpolis' rütbesi için 5 Mart'ta yapılan sınavda başarılı olan başpolisler için Bursa'da tören düzenlendi.

Branş farklılığı gözetilmeksizin açılan sınav sonucunda Bursa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 287 polis başpolis olmaya hak kazandı. Başpolisler bugün düzenlenen törenle yeni rütbelerini taktı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki rütbe törenine Bursa Valisi Şahabettin Harput, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Polis Koleji Müdürü Cenk Durukan ile yargı temsilcileri, emniyet müdürleri ve çok sayıda başpolisin ailesi katıldı. Törende konuşan Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, "Esas olan kendimizi geliştirmektir. Kendisini geliştiren insan her zaman başarılı olur." dedi.

Güvenliğin önemine vurgu yapan Bursa Valisi Şahabettin Harput da "Güvenlik olmadan hiç birşey olmaz. Emniyet teşkilatında yıllardır eksikliği hissedilen bir uygulama hizmete konuldu. Mesleğe başlayan polis, ömrünün sonuna kadar polis olarak kalmayacak. Başpolisler de amir sınıfına geçti. Ama başpolis olan arkadaşlar da 'bana itaat edilecek' havasına girmemeli." diye konuştu.

Konuşmaların ardından başpolis olmaya hak kazanan polislere rütbeleri takıldı. Töreni, başpolis aileleri de izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber