Sokaktaki vatandaş, çılgın proje için ne dedi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2011 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, açıkladığı ve İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz ile Marmara denizi birbirine bağlayacak olan 45 kilometre uzunluğunda, 25 metre derinliğinde, 140-150 metre genişliğindeki kanal projesini vatandaşlar da çılgınca boldu. İstanbullular, proje ile İstanbul'un ulaşımının rahatlayacağını ve turizmin canlanacağı görüşünde birleşti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul için aylardır konuşulan çılgın projeyi açıkladı. Proje hakkındaki tartışmaları basından takip eden İstanbullular, projenin konuşulduğu gibi çılgınca olduğunu belirtti. Proje hakkındaki düşüncelerini kendilerine uzatılan mikrofona açıklayan sokaktaki vatandaş, Projenin gerçeklemesi durumunda İstanbul'a katkısının büyük olacağını belirtti.

Marmara Denizi'nin Karadeniz'le kanal yolu ile birleştirilme düşüncesinin geçmişte de düşünüldüğünü belirten bir vatandaş, "Bu projenin bu zamanda gerçekleşecek olması çok güzel. Büyük bir proje ve iyi düşünülmüş. Bunun gerçekleşebileceğine inanıyorum. İstanbul'un coğrafyası değişecek. İstanbul'un ulaşımı rahatlayacak. Boğaz trafiği rahatlayacak. Turizm canlanacak. Gerçekten çılgınca bir proje." değerlendirmesini yaptı.

Proje hakkındaki düşüncesini açıklayan bir başka vatandaş ise "Proje çok düşündürücü ve büyük. Yapılırsa İstanbul için önemli kazanımlar sağlar. İstanbul gerçek bir Avrupa şehri olur." dedi.

Türkiye'nin projeyi gerçekleştirebilecek güce sahip olduğunu ifade eden bir diğer vatandaş da, projeyi beğendiğini söyledi.

Projeyi çılgınca bulan bazı vatandaşlar gerçekleştirilebilmesi konusunda çekinceleri olduklarını ifade ederken bazıları da projenin İstanbul'a yararlı olmayacağı konusunda görüşlerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber