Çorum'da keneden ölüm

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Nisan 2011 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÇORUM'dan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 25 yaşındaki H.Ö., dün gece öldü.

Çorum'un merkeze bağlı Göcenovacığı Köyü'nde oturan 2 çocuk annesi H.Ö.'yü bir hafta önce kasığından kene ısırdı. Keneyi kendisi çıkartan H.Ö., önceki gün ishal ve halsizlik şikayetiyle Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. H.Ö., burada yapılan ilk müdahalenin ardından KKKA hastalığı şüphesiyle OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Klinik Bakteriyoloji ve İnfeksiyon Servisi'nde tedavi gören H.Ö., dün gece yaşamını yitirdi.

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Sünbül, H.Ö.'nün hastaneye geldiğinde kan değerlerinin oldukça kötü, durumunun da ağır olduğunu söyledi. Prof.Dr. Sünbül, "Hastamız hemen tedavi altına alındı. Fakat hastanemize geldikten kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Bütün klinik bulgular bize KKKA hastası olduğunu gösteriyor. Fakat kesinleşmesi için laboratuvar sonuçlarının beklenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Çiftçi 29 yaşındaki Hasan Ö. ise eşinin kendisini kene ısırdığını kimseye söylemediğini belirtti. Hasan Ö. "Kene ısırdığını hastanede de söylemedi. Ancak tahliller kötü çıktığında keneyi kendisinin çıkardığını anlattı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber