Engelli ve yaşlılar zemin katta oy kullanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2011 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal, ''Engelsiz Türkiye Projesi'' kapsamında Karaman'da düzenlenen panelde, seçimlerde özürlülerin rahat oy kullanabilmesini sağlamak amacıyla bir takım düzenlemeler yapıldığını belirterek, ''Engellilerin ve yaşlıların oy kullanacağı sandıklar zemin katta olacak'' dedi.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, özürlülük alanındaki sorunların günümüzde insan hakları sorunu olarak ele alındığını belirtti.

Özürün türü ve derecesi ne olursa olsun, özürlü bireylerin de diğer bireylerle eşit koşullarda ve insan onuruna yakışır bir hayat sürdürme ve toplumun tüm alanlarında yer alma hakları olduğunu ifade eden Köksal, ''Bu çerçevede ülkemizde özürlülük alanında, sosyal haklar odaklı çalışmalara ağırlık verilmiş olup bu alana yönelik hizmetler ivme kazanmıştır. Ancak ülkemizde, özürlülerin, tüm halka sunulan hizmetlere ve bilgiye ulaşmalarını kısıtlayan veya tamamen ortadan kaldıran engeller bulunmaktadır'' dedi.

2002 yılında özürlü aylığı alan 262 bin 378 olan kişinin, Ocak 2011 tarihi itibariyle 519 bin 932'e ulaştığını dile getiren Köksal, şunları kaydetti:

''İstihdamda ise Türkiye İş Kurumu verilerine göre 2002 yılında 10 bin 883 olan kişi sayısının 2010 yılı sonu itibariyle 32 bin 257 gibi bir rakama ulaştığını görmekteyiz. Kamu dairelerinde çalışan memur sayısı ise Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre 2002'de 5 bin 777 iken Ekim 2010 itibariyle 18 bin 787 kişi.''

Seçimlerde özürlülerin rahatlıkla oy kullanabilmeleri için de bir takım düzenlemelere gidildiğinin altını çizen Köksal, ''Engellilerin ve yaşlıların oy kullanacağı sandıklar zemin katta olacak'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber