Başbakan Erdoğan: Vatan toprakları boş değil meydanı teröre bırakmayız

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Mayıs 2011 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu'daki saldırıda yaralanan polis memurunu ziyaret eden Erdoğan, ?Meydanı biz bu teröristlere, çetelere bırakmamalıyız. Vatan toprakları boş değil, bunu onlar da görecek? dedi.

Kastamonu'daki polis otosuna yönelik saldırıda yaralanarak Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan polis memuru Metin Kuş'u ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Meydanı teröristlere, çetelere bırakmamalıyız. Vatan toprakları boş değil, bunu onlar da görecekler? diye konuştu.

Hayati tehlikesi bulunmuyor

Yaralı polisin sağlık durumu hakkında bilgi alan ve ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, şehit polis memuru Recep Şahin'e Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, ?Yanında Metin kardeşimiz vardı. Araçtan çıkarak, sürünmek suretiyle yolun karşı tarafına geçmiş, orada kendisini koruma altına alarak bir müddet de onlarla müsademede bulundu. Atılan bombalar, başında deri altında yaralanmalara vesile oldu. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Doktorumuzun da ifadesiyle gayet güzel. Pazartesi taburcu edilecek? diye konuştu.

?Ben milletimden özellikle şunu ısrarla istiyorum. Meydanı biz bu teröristlere, çetelere bırakmamalıyız. Bu ortak kararlılığımızla olur. Bu kararlılığımızı birlikte göstereceğiz. Vatan toprakları boş değil, meydan boş değil, bunu onlar da görecekler, yola bu şekilde devam edeceğiz? diyen Başbakan Erdoğan, saldırısı sonrası bölgede yapılan operasyonlar hakkında da şu bilgileri verdi: ?O bölgede 5-6 kişilik bir gruptan bahsediliyor. Karadeniz boyunca birçok yerde bu tür yapılanmalar var. Emniyet ve jandarma teşkilatı bölgede yoğun operasyonlar yürütüyor. Temennim çalışmaların beklenen neticeyi bir an evvel vermesi yönünde.?

PKK üstlendi, yöntem de onun

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ın ?saldırının hedefinin AK Parti konvoyu değil, polis? olduğu yönündeki açıklamalarının hatırlatıldığı Erdoğan, Vali Bektaş'ın açıklamasıyla neyi amaçladığını bilemediğini ve bir açıklama yapmasına gerek olmadığını söyledi. Erdoğan, saldırıyı terör örgütü PKK'nın üstelendiğini, yöntemin de terör örgütünün yöntemi olduğunu kaydetti. STAR ANKARA

AB'NİN İSTEDİĞİ REFORMLARI KARARLILIKLA YERİNE GETİRİYORUZ

Engel çıkaran ülkeler oluyor

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2011 Yılı Genel Kurulu ve Gençlik Komitesi Toplantısına da katılan Başbakan Erdoğan, AB'yle müzakereleri yürütürken bir yandan da kararlı bir şekilde reformları gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, ?Türkiye olarak şu anda AB'ne üyelik kararlılığımızı ilk günkü gibi muhafaza ediyoruz. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getiriyor, müktesebata uyum noktasında vazifemizi yapıyoruz. Ancak AB içinde, kimi ülkelerin tamamen iç siyasi saiklerle önümüze çıkardığı engeller, açıkçası bu noktada bizimde milletimizin de şevkini heyecanını hedef alıyor. Türkiye'nin AB üyeliğinden kazançlı çıkacak olan sadece Türkiye değildir. AB de en az Türkiye kadar bundan kazançlı çıkacaktır. Vizyondan uzak kimi politikacıların Türkiye'ye koydukları engeller, esasen bizzat Avrupa ruhuna zarar veriyor. Biz Avrupa'nın kendi ilkelerine ahde vefa göstermesini bekliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber