Kılıçdaorğlu: Her işçi kadrolu olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2011 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çözmediklerini ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz.

Çözmediklerini ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Ama belki Ankara'dan birilerinin kulağı duyar da 'vatandaşın derdi henüz çözülmemiş' der. Önümüzde bir süreç var, 12 Haziran. Sandığa gideceğiz. Oylarımızı kullanacağız. Bir siyasal iktidar, verdiği sözü tutmazsa, yapacağımız bir iş var. Sandığa onu gömmek. Gömecek miyiz?"

-"EMEKLİ OYLARININ TAMAMINI İSTİYORUM-

Emeklinin sorunlarını en çok dile getiren genel başkanın kendisi olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Emekliyi ikinci sınıf yurttaş haline getirdiler. Milli gelir artışından pay vermediler. Onunla ilgili söylemlerde de bulunan genel başkan benim. Emeklinin yıllardır beklediği İntibak Yasası'nı çıkarmaya söz veren genel başkan da benim. O zaman bütün emekliler sandığa giderken, şapkalarını önüne koyarak düşünecekler. Sürünmek mi? Adam gibi dik durmak mı? Sürünmekse, Oyunuz AKP'ye, dik durmak, hak aramak, hakkı sağlamak, İntibak Yasası'nı çıkarmak, birinci sınıf yurttaş olmak varsa, adres belli: 6 ok CHP. " diye konuştu.

-"TAŞERON İŞÇİLİĞİ TARİHE GÖMECEĞİZ"-

Yatağan'da kendisini işçilerin karşıladığını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Az önce Yatağan'daydık. İşçi arkadaşlar bizi karşıladı. Taşeronlaşma var orada. Taşeron işçisi, sendika hakkı olmayan kişidir. Taşeron işçisi izin hakkı kullanma imkanı olmayan birisidir. Taşeron işçisi iş güvencesi olmayan en ufak bir itirazda kapının önüne konulan kişidir. Peki biz taşeron işçiliği savunacak mıyız, karşı mı çıkacağız? Karşı çıkacağız. Taşeron işçiliği tarihe gömeceğiz. Her işçi sendikalı olacak. Her işçinin toplu sözleşme hakkı olacak. Her işçinin kadrosu olacak. Her işçi arzu ederse toplu grev sözleşme hakkı var, hakkını arayabilecek. "

-"2B SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"-

Muğla'nın temel sorunlarından birinin 2B arazileri olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu sorun orman köylülerinin sorunu özellikle. 2B sorunu çok önemli. Kişi, babasından, dedesinden kalan yeri çalıştırıyor. Hatta bir dönem devlet tapu da vermiş. Sonra da tapuyu elinden alıyorlar. 'Sen burada alın teri dökmeyeceksin' diyorlar. 2B sorununu çözeceğiz. AKP de 'çözeceğiz' diyor. Aramızda bir fark var. Fark çok önemli. AKP diyor ki: 'O araziyi rayiç bedel üzerinden satacağım. Kim parasını öderse ona vereceğim. CHP ne diyor? 'O araziyi ona anasının ak sütü gibi helal olsun' diyeceğiz. Tapusuz vereceğiz. Hiçbir bedel almayacağız. Zaten çalışıyor, üretiyor. Orada başkasına devretmemek koşuluyla, çalıştırmak koşuluyla, tapusunu vereceğiz, bedelini de almayacağız. O orayı zaten ekip biçiyor. Zaten alınteri döküyor, zaten üretiyor, zaten çoluk çocuğunu geçindiriyor. Bir de onu satacak mısın? 2B sorunu sadece İstanbul'un Sultanbeyli, Sultangazi sorunu değil, Muğla'nın da temel sorunlarından biridir. Bütün orman köylülerinin de bu gerçeği bilmesi lazım. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber