Bakan Akdağ: 50 bin öğrenci buz pateni öğrenecek/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2011 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 50 binin üzerinde öğrencinin buz pateni öğreneceğini söyledi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise kış sporları tesislerinin Hakkari, Muş, Bitlis ve Tunceli Ovacık'a kadar yapacaklarını belirtti.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Kış Sporları Federasyonları arasında imzalanan 'Kış Sporları Eğitim Projesi'nin açılışı bugün Erzurum 500 kişilik Buz Hokeyi Salonu'nda yapıldı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün katılımıyla gerçekleşen projenin açılışında sporcular birer gösteri sundu. Hız pateni takımının Türk bayrağıyla yaptığı gösterinin ardından çocuklar buz üzerinde Erzurum yöresi türküleriyle gösteri sundu. Daha sonra buz pistine inen Bakan Özak ve Akdağ eğitmenleri tebrik etti. Burada sporcularla toplu fotoğraf çektiren Bakan Özak ve Akdağ, Erzurum Valiliği'ne geçti.

BAKAN ÖZAK 1.5 YILDA 26 KEZ ERZURUM'A GELDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakan Özak'ın özverili bir çalışma temposu olduğunu belirterek, Erzurum'a son 1.5 yıl içerisinde 26 kez geldiğini söyledi.

Bakan Özak'ın telefonda kendisini ?Kaptan Faruk' diye tanıttığını esprili bir ifadeyle anlatan Bakan Akdağ, şunları söyledi: ?Hem 2011 Kış Oyunları'nın gerçekleşmesinde hem de sonrasında bir meseleye ancak bu kadar sahip olunur. Kendisi sporun göbeğinde yetişmiş biri. Telefonda konuştuğumuzda ?Trabzonspor'un kaptanı Faruk' diyor. Siyaset adına hayal üretenleri getirip Erzurum'u göstermek lazım. İş yapılırsa böyle yapılır. İlk etapta 5 bin ve sonrasında ise 50 bin öğrenci salonda buz üzerinde kaymayı öğrenecek. Onlar arasında başarılı sporcular çıkacak. Ben inanıyorum ki 2023 vizyonu olarak dünyanın en büyük kış sporcularını çıkaracağız. Erzurumlu çocuklarımıza sesleniyoruz bu salonlar sizin salonlarınız. Gelin bu işe gönül verin.?

"SPORSUZ EĞİTİMİN OLMAYACAĞI ANLAYIŞI HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Devlet Bakanı Faruk Özak ise son yıllarda gerek yaz gerekse kış sporunda yapılan yatırımlara değindi. 20 milyon kişinin ilköğretim, ortaöğretim ve liselerde eğitim gördüğünü ifade eden Bakan Özak, 28 yaş aşağısında 40 milyon insan olduğunu belirterek, sporsuz Milli Eğitim'in olamayacağı anlayışı hayata geçirdiklerini açıkladı.

Erzurum'un yanı sıra Ağrı, Van, Hakkari, Ayder, Sivas, Urfa ve her tarafı ihya ettiklerini kaydeden Bakan Özak, Türkiye'nin ekonomik bakımdan büyümesinin sporda da etkisini gösterdiğini dile getirdi.

Bakan Özak, ?Ben inanıyorum ki bu anlayış böyle devam ederse hükümete ?Artık Türk gençliği bu bütçelerle yönetilmiyor' diyeceğiz. Bize daha fazla bütçe verecekler. Biz inanıyoruz ki kış sporlarında çok sayıda sporcu yetişecek. Türkiye Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olmasaydı dünyanın 16. büyük ekonomisi olmasaydı, Merkez Bankası'nda 92 milyar dolar olmasaydı, 115 milyar dolar ihracat yapmasaydı bunları yapamazdık. Yunanistan 2007'de Akdeniz Oyunları'nı aldı, 2010'da ?ben yapamıyorum' dedi. Biz iki yılda stat, yüzme havuzu, atletizm sahası ve atıcılık yeri yapacağız. 250 milyon euro, iki yılda yetiştireceğiz. Yunanistan Avrupa Birliği'nde nerede, Türkiye nerede bakmak lazım. 2014 Dünya Kadın Basketbol Şampiyonası'nı Türkiye aldı. 2013 U20 Dünya Futbol Şampiyonası'nı Türkiye aldı. Bir taraftan ekonomiyi geliştirirken, bir taraftan yol yaparken bir taraftan da sporda büyüyoruz. Bunu Van'a, Hakkari'ye, Tunceli Ovacık'a yapacağız. İnsanımız hem kayak hem buz pateni yapacak.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber