Başbakan Yardımcısı Arınç: Kürt sorunu nedeniyle iktidardan düşmeyi göze aldık

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mayıs 2011 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Faruk BALIKÇI

Diyarbakır'da AK Parti adaylarının seçim çalışmalarına destek veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ?Kürt sorunu çözümü konusunda iktidardan düşmeyi göze aldık. 12 Haziran'dan sonra daha da güçlenerek 10 mislini yapacağız? dedi.Esnaf ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, şunları söyledi:

Kürtçe Allah'ın verdiği haktır

(Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ?Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimizin sorunu vardır? açıklamasına yönelik) Kürt sorunu diye bir mesele geçmişte siyasetçiler tarafından konuşmaktan ibaret kaldı. Bu topraklarda yaşayan herkes Kürtçe konuşmalı. Allah'ın verdiği haktır. İnsanlık hakkıdır, engellemek suçtur. Tarihimizde bu görmezden gelindi, inkar edildi. Biz, yıpranmayı göze aldık. Attığımız her adımda ülkeyi bölmekle, bize karşı siyaset yaptılar. İktidardan düşmeyi göze aldık. Ama bugün artık ?Kürt meselesi vardır' diye yola çıkmanın, amentü söyler gibi 50 defa ?Kürt sorunu vardır' demenin pratik faydası kalmadı. 12 Haziran'dan sonra daha güçlü geleceğiz ve çözüm için yaptıklarımızın 10 mislini yapacağız. 1 Haziran'da Başbakan Diyarbakır'a geldiğinde çözüm konusunda herkesi tatmin edecek açıklamalar yapacaktır.

Bağımsız adaylara selamlarımı iletin. Siyaset adına yola çıkan adaylığını koyan herkese saygı duyuyorum. Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan, Selim Sadak 10 yıl cezaevinde kaldı. Bu işin çilesini çektiler. Cezaevinden çıktılar, Meclis başkanı olarak ziyaret etmek istediler. Resmi konutumda yemeğe davet ettim. Milliyetçi kesim beni düşman ilan etti. Yaptığımı bugün de savunuyorum. Benim onlara karşı bir sevgim var. Ben bu sevgiyi milletime karşı bir sevgi olarak düşünüyorum. Şiddet olmadan birbirimizi yok etmeden siyaset yapacağız. Arkadaşlarımızın da bu düşüncede siyaset yapacağını umuyorum. Şerafettin Elçi ?Kürt'üm' dediği için eza çekmiş insandır. 2007'de CHP 26, MHP 35 ilde yoktu. Biz kılcal damarlar gibi Türkiye'nin her yerinde varız. Türkiye'nin her yeri için siyaset yapmalıyız.

Herkesin beraat etmesini isterim

(Ahmet Şık ve Nedim Şener'in beraatiyle ilgili) Herkesin beraat etmesini isteriz. Silivri'de farklı yerlerde görünen davalarda, kişilerin suçsuz olduğu anlaşılsın, onları kucaklayalım. Beraat edenleri tebrik ediyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber