Kılıçdaroğlu'ndan ÖSYM Başkanı'na: Sahtekarlığın profesörü/ Video

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 16 Mayıs 2011 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, YGS'deki şifre iddialarına değindi ve ÖSYM Başkanı'na ''Sahtekarılığın profesörü'' nitelendirmesini yaptı. CHP lideri, ''Ardamarın çatlamadıysa ayrıl arkadaş'' diye seslendi.

Seçim ziyareti kapsamında Elazığ'da bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu, sözlerine 'Allah'ına kurban Elazığ' diye başlamak istediğini, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yine kızacağını belirterek, "Ama ne kadar kızarsa kızsın Allah'ına kurban Elazığ'ın" diye konuşmasına başladı.

Mitinge bir saat geç katıldığını, bunun nedeninin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Recep Bey, TOBB 66. Genel Kurulu'na bir saat geç geldi. Kürsüde de son sözüm şu oldu 'Zamanı iyi yönetemeyen ülkeyi hiç iyi yönetemez.' Onun için bir saat gecikme ile geldim kusura bakmayın. Güzel bir pankart var. Diyor ki (Recep Bey'in sözünü dinledik 3 çocuk yaptık, 4C'li olduk.) 4C nedir biliyorsunuz de mi? TEKEL işçilerini biliyorsunuz, sıkıntılarını biliyorsunuz. 4C'lilere benim sözüm var. Türk-İş genel merkezi önünde söz verdim onlara. Halkın iktidarında ne 4C, ne 4B olacak. Halkın iktidarında herkes kadrolu devlet memuru olacak. 4C, 4B sorununu çözeceğiz. Ama bir de taşeron işçiler var. Sözleşme hakkı yok, sendikalı olma hakkı yok. Yani çağdaş köle. Çağdaş köleliği kabul etmeyeceğiz, onların da kadrosunu vereceğiz" dedi.

Akdağ'ın engelli işçiye azarı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Batman ziyareti sırasında görme engelli vatandaşla konuşmasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Sağlık Bakanı Batman'a gitmiş, görme engelli bir taşeron işçisi de derdini anlatmak istemiş. Bereket versin Recep Bey değildi, diyecekti ki (ananı al da git.) Bu öyle dememiş. Bu demiş ki (Ben taşeron işçisiyim çalışıyorum, bana kadro verin.) Demiş ki (sen dua et, sana iş bulduk, hadi çekil oradan) demiş. Millete hizmet ediyoruz diye geldiler, millete zulüm yapıyorlar. Bu ülkede kardeşliğin barışın adresi olacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber