Adliyede rüşvet operasyonunda 3 tutuklama

Haber Giriş : 17 Mayıs 2011 18:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Tekirdağ ve Van'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında hakim, savcı, avukat, adliye personeli ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 27 kişi yakalanmıştı.

Diyarbakır Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Suç örgütünün yerel ve yüksek yargı organlarında, gerek rüşvet gerekse çeşitli illegal yollarla nüfuz ederek uyuşturucu ticareti, silah kaçakçılığı olmak üzere ağır cezalık dava dosyalarının sanıkların lehine karar çıkmasını veya halen tutuklu bulunan sanığın tahliye olmasını sağlamaya çalıştıkları, bu yolla birçok dava dosyasının sanık lehine karar verilmesini sağlayarak sanık yakınlarından veya sanıktan yüksek miktarlarda para alarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmiştir" denildi.

Polisteki soruşturmalarının ardından dün gece adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1 avukat ile 2 adliye personeli tutuklanırken, aralarında hakim ve avukatların da bulunduğu 24 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber