Kılıçdaroğlu: Başbakan bilgi fukarası/ Video

Haber Giriş : 20 Mayıs 2011 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "SSK'yı yönetemedi, Türkiye'yi nasıl yönetecek?" ifadelerine cevaben, "Gelsin SSK'yı konuşalım. Gelebilir mi? Gelemez, çünkü bilgi fukarası, bilgisi yok. SSK'nın 1976'da ilk kez açık verdiğini Sayın Başbakan biliyor mu? Bilemez. Cahil adamlar bilemezler. Bunlar sadece iftira atarlar.? dedi.

Tunceli mitinginden sonra dün (19 Mayıs) saat 22.00 sularında uçakla Balıkesir'in Edremit ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, geceyi Güre beldesindeki bir otelde geçirdi. Sabah 10.00'da kahvaltı yapan Kılıçdaroğlu, otelde gazetecilerin sorularını cevapladı. "Başbakan'ın, 'Ergenekon ile aynı kefedeler' manasında sözleri vardı CHP için. Bunun için neler söyleyeceksiniz?'' sorusuna şu cevabı verdi: "O konuda dava açıyoruz arkadaşlar. Bizi çete diye tanımlayan, CHP'yi çete diye tanımlayan Başbakan hakkında dava açacağız. Gelsin, mahkemede ispat etsin. Beraber göreceğiz.''

Bir gazetecinin, eski Bakan Kürşat Tüzmen'le aralarında geçen yolsuzluk tartışmalarını hatırlatması üzerine ise Kemal Kılıçdaroğlu, "Listeye konulmayan bakanların, yolsuzluk yaptıkları için konulmadığını söyleyen kim? Başbakan. Niye Başbakan'a sormuyorlar? Cesaretleri, onurları varsa gidip Başbakan'ın yakasına yapışırlar. Cesaret edemiyorlar, gelip bana, 'Benim dürüst olduğumu söyle.' diyorlar. Ben niçin senin dürüst olduğunu söyleyeyim?? şeklinde cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, otelden ayrılırken personelle ve diğer vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından parti otobüsüyle Edremit Şehit Hamdibey Meydanı'na miting için gelen Kılıçdaroğlu, partililere seslendi. Konuşmasında, Kazdağları'na ve zeytin konusuna değindi. Emeklilerden oy isteyen CHP Genel Başkanı, "AKP'ye oy verirseniz, 12 Haziran'da Kazdağları'nı unutun. Eğer Kazdağları kalsın, doğanın bu parçasını koruyalım diyorsanız sırtınızı AKP'ye dönün, karşıda altı oku göreceksiniz. Zeytin üreticisi oy vermezse AKP dersini çalışır. Ona ders vereceğiz. Bu sefer 2011'den itibaren muhalefette ders vereceğiz. Bir muhalefete insinler bakalım, nedir Türkiye'nin gerçeği? Bir görsünler bakalım.? dedi.

Mitingin ardından parti otobüsüyle ilçe turuna çıkan Kılıçdaroğlu, Havran ziyaretinden sonra Edremit Körfez Havaalanı'ndan Çanakkale'ye hareket etti.


KILIÇDAROĞLU: ''BAŞINIZA RECEP BEY DÜŞEBİLİR''

EDREMİT - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Vallahi ben kendi adıma gövdesini silkeliyorum. Dallarını silkelemeyi de bize bırakıyorum. Dallarını da siz silkeleyin. Her yerde dallarını silkeleyin. Ama bir şeyi unutmayın. Dikkatli olun başınıza Recep Bey düşebilir''dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Edremit'de Şehit Hamdibey Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmaına ''Dün Tunceli'deydim. Hepinize Tunceli'den selam getirdim'' sözleriyle başladı.

Bu sırada, Edremit'in MHP'li belediyenin başkan yardımcısı Muharrem Terzioğlu, seçim otobüsünün üzerine çıkarak Kılıçdaroğlu'na çiçek verdi. Kılıçdaroğlu da bunun karşılığında Terzioğlu'nun elini havaya kaldırarak, vatandaşları birlikte selamladı.

Edremit'in çok güzel bir yer olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, buradaki vatandaşların olağanüstü coğrafyada yaşadıklarını söyledi.

CHP lideri, Edremit'in bir tarafında deniz, bir tarafında Kaz Dağları'nın olduğunu belirterek, burada iki ciddi tehlikenin bulunduğunu ileri sürdü.

Bunlardan birincisinin ''Kaz Dağları'nda altın var. Biz kaz dağlarını yok edeceğiz, altını istiyoruz'' sözleri olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, vatandaşlara ''Razı mısınız?'' diye sordu.

Kalabalığın ''hayır'' yanıtı üzerine Kılıçdaroğlu, ''Biz de razı değiliz. Bir doğa harikası, bir oksijen deposu, dünyanın her tarafından insanlar buraya geliyorlar. Ama yasaya bile uymuyorlar. Zeytin alanlarının, milli parkların korunması lazım. Orada arama verilemez'' dedi.

-''OY VERİRSENİZ KAZ DAĞLARI'NI UNUTUN''-

Kılıçdaroğlu, Güre Belediye Başkanının defalarca bilgi istediğini vurgulayarak, ''Cevap vermemeleri yasa dışı işlem yaptıklarını itiraf etmeleri demektir. Bu nedenle AKP'ye oy verirseniz, 12 Haziran'da Kaz Dağları'nı unutun. Eğer 'Kaz Dağları kalsın, doğanın bir parçasını koruyalım' diyorsanız sırtınızı AKP'ye dönün karşıda altı oku göreceksiniz. 12 Haziran'da sandığa gideceksiniz, Cumhuriyet Halk Partisi'ne rahatça evet mührünü basacaksınız. Sadece CHP için değil, Kaz Dağları için de yapacaksınız bunu'' diye konuştu.

İkinci önemli bir konunun ise zeytin olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu ürünün dünyanın her tarafında barışın simgesi olarak bilindiğini vurguladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir zeytin dalı, bir yerde görüldüğü zaman barışın ve huzurun akla geldiğini anlatarak, onun için zeytinin korunması gerektiğini bildirdi.

-''SİLKELE KEMAL ABİ KAÇACAKLAR'' YAZILI DÖVİZ-

Konuşması sırasında vatandaşlardan birinin elindeki ''Silkele Kemal abi kaçacaklar'' yazılı pankartı okuyan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Vallahi ben kendi adıma gövdesini silkeliyorum. Dallarını silkelemeyi de bize bırakıyorum. Dallarını da siz silkeleyin. Sadece burada değil, Edirne'de, Hakkari'de, Diyarbakır'da, Mardin'de, Trabzon'da, Elazığ'da, Çankırı'da, Ankara'da, Mersin'de, Çorum'da, her yerde dallarını silkeleyin. Ama bir şeyi unutmayın. Dikkatli olun başınıza Recep Bey düşebilir.''

Kılıçdaroğlu, işçi, memur, emekli ve esnafın bu ülkede rahat bir nefes alacağını belirterek, şunları söyledi:

''Bir pankart daha var. 'Onlar Kemal'den korkarlar' yazıyor. Gösteriyor 'bunu oku' diye. Zaten korkuyorlar. Korkunun ecele faydası var mı? Korkuyor karşıma çıkmıyor. Ne diyeyim ben ona? Atıp tutuyorsun. Dünyanın bütün ülkelerinde liderler, çıkarlar, televizyonlara, meydana, kapalı spor toplantılarına, karşılıklı konuşurlar, millet de değerlendirir ve ona göre oy verir. Ne diyor 'efendim' diyor, 'o çırak' diyor. 'O nedenle onun karşısına çıkmam.' Yeni siyasetçiyi kastedip söylüyorsa eyvallah. Ben ona göre yeni siyasetçiyim, temiz siyasetçiyim, düzgün adamım ben, efendi adamım. Ama kendisine her meydandan çağrıda bulunuyorum buradan da çağrıda bulunuyorum. Gel karşıma. Olabilir ya, tek başına bilgisi yetersizdir. Al Bakanlar Kurulunu yine gel. Tek başına çıkacağım karşına. Gelirse ne olur biliyor musunuz? Millet kim usta kim çırak o zaman anlayacak. Onun için korkuyor.''

-EMEKLİLER VE ÖĞRETMENLER-

''Emekli emeklemesin yasa beklemesin'' yazılı dövizi de okuyan Kılıçdaroğlu, ''9 milyon emeklinin oyunu bekliyorum. Bir tek istisna bile istemiyorum. 9 milyon emekli... Emeklinin hakkını en çok ben savunuyorum. Emekliyi bu ülkede birinci sınıf yurttaş yapacağız. Onun için hiçbir emekliden fire istemiyorum. Bütün emeklilerin oyunu istiyorum. Her emekli gelecek oyunu Cumhuriyet Halk Partisi'ne inanarak, güvenerek verecek'' dedi.

-''BENİM İÇİN YANDAŞ YOK SADECE VATANDAŞ VAR''-

Kılıçdaroğlu, ülke için istediklerini Nazım Nikmet'in dile getirdiğini belirterek, ''Güzel bir dizeyle dile getirmiş. 'Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe olsun' demiş. Bizim dileğimiz de bu. Bir ağaç gibi tek ve hür olalım, bir orman gibi kardeşçe yaşayalım. İsteğimiz bu bizim'' diye konuştu.

6 Mayıs'ın önemli bir gün olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Üç fidanımızın askeri cunta tarafından idam edildiği tarihtir. Siyasi davaların toplumda derin yaralar açtığını biliyorsunuz. Geçmişte onları idam edenler, bugün herhalde utanıyorlardır. Geçmişe dönüp baktıklarında, kimseyi öldürmemişler. Onların bir arzusu vardı; Türkiye bağımsız olsun. Aynı arzuyu aynı bağımsızlık talebini her yerde yineliyoruz. Bağımsız Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, kimsenin önünde diz çökmeyen bir Türkiye'yi her yerde savunuyoruz. Bu güzel ülkede çalışacağız, üreteceğiz kazanacağız. Halkça bölüşeceğiz. Temel hedefimiz bu. Herkesin mutlu olduğu, herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye'yi kuracağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Benim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var. O nedenle geçmişte hangi partiye oy vermişse vermiş başımız üstüne ama Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye diyor ki; çiftçi memnun olsun, alın terinin karşılığını alsın. Esnaf da memnun olsun, siftah yapabilsin. Biz bütün sorunların bir kısmını yoksulluğu aile sigortasıyla tarihe gömeceğiz.''


KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN'A DAVA AÇIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bizi çete diye tanımlayan, Cumhuriyet Halk Partisi'ni çete diye tanımlayan Başbakan hakkında dava açacağız. Gelsin mahkemede ispat etsin'' dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince düzenlenen mitinge katılmak üzere geldiği Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde konakladığı otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Kürşad Tüzmen'le dürüstlükle ilgili söyleminiz olmuştu. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Listeye konulmayan bakanların yolsuzlukluk yaptıkları için konulmadığını söyleyen kim? Başbakan. Niye cesaretleri varsa Başbakan'a sormuyorlar? Onurları varsa gidip Başbakan'ın yakasına yapışırlar. 'Sen beni listeye koymadın, yolsuzluk yaptığım gerekçesiyle. Ya sen yolsuzluk yapıyorsun, ya ben yapmıyorum' demeleri lazım. Bunu söylemeye cesaret edemiyorlar. Gelip bana diyorlar, 'benim dürüst olduğumu söyle.' Ben niçin senin dürüst olduğunu söyleyeyim?''

CHP lideri, bir gazetecinin ''Başbakan'ın sizinle ilgili 'SSK'yı yönetemedi, Türkiye'yi nasıl yönetecek' ifadesi var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu, ''Gelsin karşıma, oturalım konuşalım. Sadece SSK'yı konuşalım. Gelebilir mi? Gelemez. Çünkü bilgi fukarası, bilgisi yok. 1976'da ilk kez Sosyal Sigortalar Kurumu'nun açık verdiğini sayın Başbakan biliyor mu? Bilemez. Cahil adamlar bilemezler. Bunlar sadece iftira atarlar'' diyerek yanıtladı.

Bir basın mensubunun, ''Başbakan Erdoğan'ın 'Ergenekon ile aynı kefedeler' manasında sözleri vardı CHP için. Bunun için neler söyleyeceksiniz'' sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, ''O konuda dava açıyoruz arkadaşlar. Bizi çete diye tanımlayan, Cumhuriyet Halk Partisi'ni çete diye tanımlayan Başbakan hakkında dava açacağız. Gelsin mahkemede ispat etsin. Beraber göreceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, ''Başbakan Erdoğan'ın daha önce sizinle ilgili yürüyen yalancı, sonra da uçan yalancı sözleri var. Bununla ilgili bir şey yapacak mısınız'' şeklindeki soru üzerine de ''Dava açacağız. İspat etsin bakalım'' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra, otelden ayrılırken otel personeli ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir vatandaşın, ''Biz, Doğru Yol Partili olarak oyumuzu CHP'ye vereceğiz'' sözünü Kılıçdaroğlu, gülümseyerek karşıladı.

AA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber