Kılıçdaroğlu: Sözleşmeli kalkacak herkes kadrolu öğretmen olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2011 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıçdaroğlu, partisince Kongre Caddesi'nde düzenlenen mitingde, AK Parti hükümetini eleştirerek, iktidara gelmeleri durumunda yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin neden atanamadıklarını sorarak, ''Üniversiteyi bitirmiş öğretmen olacak, niye öğretmen atamıyorlar? Çocuklar iyi eğitilemesin diye, sınav kazanmasınlar diye, işsiz kalsınlar AKP'ye muhtaç olsunlar diye. Bunu kaldıracağız hiç endişe etmeyin öğrencimiz var, okulumuz var, öğrenci ve öğretmeni okulda buluşturacağız'' dedi.

''Bir öğretmenimiz '8 yıldır sözleşmeli öğretmen yaptılar, karımla çocuğumu benden ettiler' diyor'' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Sözleşmelinin şöyle bir uygulaması var. Sözleşmeli yapıyorsun, atıyorsun Edirne'ye karısı da öğretmen o da sözleşmeli o da Hakkari'de. Bunlar bir türlü buluşamıyorlar. Anayasa'da da 'ailenin birliği esastır' diyor. Bunlar ailenin birliğini değil, ailenin ayrılmasını esas alıyorlar. Tam tersini yapıyorlar. Sözleşmeli kalkacak herkes kadrolu öğretmen olacak. Allah aşkına olur mu? Aynı okulda çalışıyoruz birimiz kadrolu birimiz sözleşmeli farklı maaşlar alıyoruz. Okulu aynı niye öğretmenler farklı, hiç endişe etmeyin değiştireceğiz. 4B'yi de değiştireceğiz, 4C'yi de değiştireceğiz. Herkesin kadrosu olacak. Bir pankartımız dava var, baş harflerini okuyunca bilirsiniz kim olduğunu 'tutarsız, ayrımcı, yandaş, yolsuz, işgüzar ve pazarlamacı'. Diyordu ki ben ülkemi pazarlamakla mükellefim. Allah Allah... Bir Başbakan ülkesini tanıtmakla mükelleftir, pazarlamakla değil. Ama pazarladın, iyi pazarladın... 12 milyon 715 bin yoksul yarattın. Şimdi kalkmış milletten oy istiyor. O yoksul insanlara bir bakalım yazık, günah değil mi o insanlara?''

Kılıçdaroğlu, konuşmasında sınır ticaretine de değinerek, ''Biliyorum sınır ticareti önemli. Van'da da önemli sınır ticareti, Hakkari'de de önemli sınır ticareti. Biliyorum sınır ticareti dolayısıyla belki ucuz mazot getireceksiniz. O imkanı sağlayacağız, sınır ticaretini açacağız. Hiç endişeniz olmasın'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber