Sağlık Bakanlığı 4924'lü sözleşmeli personelin eş durumu nakil atamaları ilanı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mayıs 2011 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4924 SAYILI KANUNA TABİ SÖZLEŞMELİ PERSONELİN EŞ DURUMU NEDENİYLE NAKİL ATAMALARI HAKKINDA DUYURU


KADROLAR İÇİN TIKLAYINIZ

4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli sağlık personelinin eş durumu nedeniyle İller arası nakli Sözleşmeli Sağlık Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin (l) bendiyle düzenlenmiştir. Mezkûr Yönetmelik hükümleri çerçevesinde sözleşmeli sağlık personelinin eş durumu nedeniyle nakil atamalarının yapılması uygun görülmüştür.

1- Pozisyonunun vizeli olduğu İlde fiilen en az bir yıl çalışmış sözleşmeli personelden;

a) Kamu personeli olan eşlerinin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunduklarını,

b) Eşinin, Sağlık Bakanlığında 4924 sayılı Kanuna tabi personel olarak çalıştığını,

belgeleyenler, görev yaptığı pozisyon unvanıyla aynı niteliği taşıyan boş pozisyon ilan edilmiş olması kaydıyla, eşinin görev yaptığı veya atama kararlarında belirtilen ile naklen atanma talebinde bulunabilecektir. Ancak Devlet hizmeti yükümlüsü olarak atananlardan 7.5.1987 tarihli ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun Ek 3 üncü maddesine göre sözleşmeli personel statüsünde çalışanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

2- Eşlerden her ikisinin de 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli personel olması halinde üst durumda olan eşin çalıştığı İle naklen atanma talebinde bulunulacaktır. Üst durumda olan personelin çalıştığı İlde boş pozisyon bulunmaması halinde ast durumda olan eşin çalıştığı İle naklen atanma talebinde bulunulacaktır.

3- Eş durumu açısından üstlük ve astlık durumu sırasıyla; başhekimler, yan dal uzmanları, uzman tabipler, tabipler, diş tabipleri, eczacılar, 4 yıllık lisansiyerlerin atanabildiği pozisyon unvanları, 2 yıllık önlisans mezunlarının atanabildiği pozisyon unvanları, ortaöğretim mezunlarının atanabildiği pozisyon unvanları ve bunlarda eşitlik olması halinde hizmet süresi fazla olan şeklinde uygulanacaktır.

4- Sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken aile hekimliği uygulamasına geçenler, aranan şartları taşımaları kaydıyla başvuruda bulunabilecekler ancak bu personelden, yer değişikliğine hak kazananlar, eski statülerine (4924) dönmeleri halinde yeni görev yerlerine atanabileceklerdir.

5- Boş pozisyonlar 30 Mayıs 2011 Pazartesi günü Personel Genel Müdürlüğü'nün http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

6- Hizmet süresinin hesabında 17 Haziran 2011 tarihi itibariyle bir yıl çalışma esas alınacaktır. Aylıksız izinler hariç olmak üzere ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinler ile hafta sonu ve resmi tatil günleri fiili çalışmadan sayılacaktır.

7- Başvurular, 30 Mayıs 2011 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2011 Cuma günü saat 17:00'a kadar internet ortamında PBS üzerinden (www.yenipbs.saglik.gov.tr) veya (www2.yenipbs.saglik.gov.tr) yapılacaktır.

8- Başvuranlar, (EK-1) listede sayılan belgeleri, halen görev yaptığı kurum amirine veya noter'e onaylattığı PBS baĢvuru formuna ekleyerek, en geç 22 Haziran 2011 Çarşamba günü saat 18:00'a kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şube Müdürlüğü'nde olacak şekilde APS veya kargo ile gönderecek, elden evrak teslimi yapılmayacaktır.

9- 22 Haziran 2011 tarihinden sonra Bakanlığa intikal eden başvurular ile imzasız, ilgili birim amirine veya notere onaylatılmamış başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

10- Başvuranlar, eşinin görev yaptığı veya atama kararlarında belirtilen İlde ilan edilen münhal pozisyonlardan tercihte bulunacaklardır. Eşinin görev yaptığı veya atama kararlarında belirtilen İlin dışında tercihte bulunanların başvuruları reddedilecektir.

11- Sözleşmeli personelin yukarıda belirtilen şekilde Bakanlığa intikal eden başvuruları, ilgili mevzuata göre Bakanlığımızca incelenerek, talebi uygun olanların listesi, uygun olmayanların gerekçesiyle birlikte listesi ve hizmet puanına göre yapılacak yerleştirmeye ilişkin diğer hususlar http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde 5 Temmuz 2011 tarihinde ilan edilecektir.

12- Yerleştirmede 1.7.2011 tarihli hesaplanan hizmet puanı esas alınacaktır. Başvuruları kabul edilenlerden hizmet puanı itirazında bulunacak olanlar 5-7 Temmuz 2011 tarihleri arasında görev yaptıkları İl sağlık müdürlüklerine ilgili mevzuatı dâhilinde başvurularını yapabileceklerdir.

13- Hizmet puanı itirazında bulunanların başvuruları 5-13 Temmuz 2011 tarihleri arasında İl sağlık müdürlükleri tarafından ilgili mevzuatı dâhilinde değerlendirilecek ve sonuçlandırılacaktır.

14- Başvurusu kabul edilenlerin, tercihleri doğrultusunda, hizmet puanına göre İller arası naklen atanmalarına ait, tebligat yerine geçecek yerleştirme işlemi ile ilgili bilgiler ve sonuçları http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır.

İLANEN DUYURULUR

30/05/2011

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber