Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmeleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2011 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli öğretmen ve diğer kamu personelinin kadroya geçirilme işlemlerinin başladığı bilgileri gelmektedir. Bu sevindirici bir durumdur. Şimdi akıllarda bir çok soru vardır. Ben konuyu eğitim yani öğretmenler boyutuyla ele alacağım eğitimci olmam münasebetiyle?

Kadroya geçiş seçim öncesi tamamlanacak. Bu bir seçim yatırımı değildir. Bu olması gereken bir zorunluluktur. Defaten ele aldık Sözleşmeli Öğretmen uygulaması 2006 yılında başlayan bir uygulamadır. Bu uygulama dönemin bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK tarafından uygulamaya konulmamış olsa idi bu kadar kadro yine boş olmayacaktı. Bu kadar kadro doğal olarak kadrolu öğretmenlerle dolu olacaktı.

Yani sözleşmeli öğretmenlere ilaveten verilen bir hak değil haklarının teslimi söz konusudur. Bir konunun seçim yatırımı olabilmesi için yada insanların bana bu hakkı ? verdi bu nedenle oyumu buna göre kullanacağım diyebilmesi için insanlara ilave bir şeylerin verilmesi gerekir.

Bu nedenle sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmaları Sözleşmeli Öğretmenlerin hakları olan bir hakkın teslim edilmesidir.

Eğer seçime birkaç gün kala bu konunun açıklığa kavuşturulmasından bahsediliyorsa bunu da kamuoyu takdir etsin (!) ?

Sözleşmeli öğretmenliğin iş barışını bozduğundan tutun da veliler üzerindeki etkisine kadar bir çok etkenin konuşulduğu bir ortamda tüm siyasi partilerin öncelikleri arasında yer alan sözleşmeli öğretmen istihdamının sona erdirilmesi uygulamasının zorunlululuğu hükümet üyeleri tarafından da kabul edilen bir durumdur.

Ben sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi uygulamasında değilim. Uygulamanın nasıl olacağı noktasındayım.

Bakın Sözleşmeli öğretmenlerin kademeli olarak kadroya alınacağına ilişkin dönemin bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'in yaptığı 2009 yılı açıklamalarından sonra;

Sözleşmeli öğretmenler ve sendikalar taleplerini değiştirmelidir. http://www.memurlar.net/haber/143286

Başlığıyla bir yazı kaleme almıştım. Ve orada da geçiş değil geçişin şartlarının ne olacağına vurgu yapmıştım. Asıl konuşulması gereken budur.

Şimdi gelinen noktada tüm siyasi partilerin sözleşmeli öğretmen uygulamasını kaldıracağız dedikleri noktada tüm sendika ve eğitimcilerin aşağıdaki hususları dile getirmeleri haykırmaları gerekir.;

  • Sözleşmeli öğretmen kavramının eğitimden tümden silinmesi,
  • Koşulsuz tüm Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ( 3yıl, 5 yıl şartı aranmadan)
  • Sözleşmeli öğretmenlikte geçen hizmet sürelerinin her yönüyle kadrolu öğretmenlikte geçmiş gibi kabul edilmesi,
  • 06/05/2011 tarihinden önce göreve başlayan Sözleşmeli Öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerde olduğu gibi Zorunlu hizmetten muaf edilmeleri,
  • Bundan böyle sözleşmeli öğretmen alımı yapılmaması,
  • Bakan Sayın ÇUBUKÇU'nun 30bin öğretmen alımından sonra açıkladığı 15bin Sözleşmeli Öğretmen alımının iptal edilerek aynı tarihlerde Kadrolu alım yapılması,
  • Haziran ayında yapılan 30bin kadrolu ve takvimi açıklanan Sözleşmeli alım sayısının 2011 Ağustos Öğretmen alımını etkilememesi,
  • 2011 Ağustos'ta kaç öğretmen alınacağının derhal açıklanması,

Evet bu talepleri ön palana çıkarmalıdır sendikalar ve öğretmenler. Kanun Hükmünde kararnamenin içeriği öncelikle yetkili sendika'ya diğer sendikalara bildirilmeli ve görüş alınmalıdır.

İşte bu taleplerdir aslolan. Hükümet konu ile ilgili samimi ise bu hususları da göz önüne almalıdır.

Sözleşmeli Öğretmenliğin tarihe gömülmesini yürekten diliyorum. Sözleşmeli öğretmenler: size kadro verilmesi bir lütuf, bir seçim rüşveti yada seçim yatırımı değildir aksine hakkın teslimidir. Hatayı kabul edip hatadan dönüştür.

Bu uygulamayı getirenlerin bu hatayı kabul ederek dönüş yapmaları da bir erdemdir.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber