14/04/2005'in önemli gelişmeleri

Haber Giriş : 14 Nisan 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.50'de Şam dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Sezer saat 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek.

Moo-Hyun Ankara'da
- Güney Kore Devlet Başkanı Roh Moo-Hyun, Ankara'da temaslarda bulunacak.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, saat 12.50'de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i karşılama törenine, saat 19.30'da 'Milli Egemenlik Yılı' kutlama etkinlikleri kapsamında "Dostluk Köprüsü Müzik Festivali Otantik Türk Musikisi Konseri ve Sema Gösterisi"ne katılacak.

TBMM gündemi
- Plan ve Bütçe Komisyonu, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Akaryakıt Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu toplanacak.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, basın toplantısı yapacak.
- TBMM Genel Kurulu toplanacak. Genel Kurul'da, Gelir İdaresi Başkanlığı kurulmasına ilişkin yasa tasarısının görüşülmesine devam edilecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 20.00'de İmedya ödül törenine katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener saat 13.30'da Kadir Has Üniversitesi Cimali Merkez Kampüsü'nde İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen "Otomotiv Sektörünün Bugünü ve Yarını" konulu toplantıya katılıyor.
- Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, saat 11.00'de Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'i ziyaret edecek. Tüzmen, saat 19.00'da Yenibosna Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirilecek "2004 Yılı En Başarılı İhracatçılar" ödül törenine katılıyor.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun saat 09.30'da Bahçekapı Eminönü'ndeki İstanbul Ticaret Borsası'nı ziyaret ettikten sonra saat 11.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Yıl Toplantısı'na katılacak. Bakan Coşkun saat 14.30'da da İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Toplantısı'na katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 10.00'da Okul Meclisleri Konferansı açılış törenine, saat 12.00'de Dünya Liselerarası Erkekler Basketbol Şampiyonası 1.'si Şehremini Lisesi ile Dünya 2.'si Özel Oğuzkaan Lisesi Kız Basketbol Takımı'nı kabul edecek.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, saat 10.00'da "2. Polis Bilişim Sempozyumu"na katılacak.
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, saat 10.30'da Mart ayı bütçe uygulama sonuçlarını açıklayacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kayseri'de incelemelerde bulunacak.
- Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde incelemelerde bulunacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Polonya'daki Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda erkeklerde şampiyon olan İstanbul Şehremini Lisesi ile kızlarda 2.'liği elde eden İstanbul Oğuz Kaan Koleji takımlarını kabul edecek. Şahin, İstanbul'da TSYD Spor Gazeteciliği Armağanı Yarışması ödül törenine katılacak.
- Türk-Azerbaycan Karma Ekonomik Komisyon 3. Dönem Toplantısı, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov'un katılımıyla İstanbul'da yapılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, saat 12.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Eğitim Sen Genel Başkanı ve Genel Merkez yöneticileri, saat 11.00'de CHP Genel Sekreteri Cevdet Selvi'yi ziyaret edecek.
- İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- TOBB ve Halk Bankası tarafından hazırlanan finansman paketinin protokol imza töreni saat 11.00'de düzenlenecek.
- Keçiören Belediyesi ve Müdafa-i Hukuk Derneği tarafından saat 14.00'te "Belgelerle Ermeni Sorunu" konferans düzenlenecek.
- Bilkent Üniversitesi Latin Dünyası Akademisi 11. Uluslararası Konferansı'nın 1. bölümü saat 12.30'da düzenlenecek basın toplantısıyla sona erecek.
- Ankara Üniversitesi tarafından, saat 10.00'da "2. Ankara Üniversitesi Tanıtım Günleri" düzenlenecek.
- Yapı-Yol Sen tarafından saat 12.45'te kitlesel basın açıklaması yapılacak.
- Bağımsız Bono Mağdurları Dayanışma Derneği üyeleri, saat 10.00'da davası görülecek olan SPK yetkililerinin duruşması esnasında adliye önünde basın açıklaması yapacak.
- Ankara'daki bazı dernek ve şubeler, saat 12.30'da gündemde olan saldırıları kınamak amacıyla basın açıklaması yapacak.
- Radyo Yayıncıları Derneği 'Radyo'nun Yıldızları Dinleyici Oylaması' ödül töreni saat 18.00'de yapılacak.
- Uluslararası Artistik Paten 'Silver Cup' yarışmalarının kura çekimi ve basın toplantısı, saat 11.30'da yapılacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, göreve gelişlerinin 1. yılında Cemal Reşit Rey Salonu'nda saat 11:00'de bir basın toplantısı düzenliyor. Topbaş, etkinlikte yeni projelerini anlatacak.
- Bahçelievler Belediyesi 1. hizmet yılı kutlaması saat 17:00'de Bahçelievler Piramit Restaurant'ta gerçekleşecek.
- Dünya Emekçi Çiftçiler Günü nedeniyle Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs, Natuk Birkan binasında saat 15:00'te "AB-Tarım" konulu bir panel düzenlenecek.
- Garanti Anadolu Sohbetleri kapsamında 3. Turizm Zirvesi gerçekleştirilecek. Shareton Otel'de gerçekleştirilecek toplantıya ATSO Başkanı Kemal Özgen, Öger Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger ve yetkililer katılacak.
- Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk, saat 11.00'de Ermeni Ortodoks Kilisesi Temsilcisi Vertanes Kalayjian'in ABD Temsilciler Meclisi'nin 'Türkiye'de Dini Özgürlükler' konulu toplantısıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Polis Haftası dolayısıyla Yaşar Doğu Spor Salonu'nda Cengiz Kurtoğlu ve İsmail Türüt konser verecek.
- Kars'ta Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi (ASAM ) ve Kafkas Üniversitesi'nce düzenlenen Kars Valiliği'nin destekleriyle gerçekleştirilen 2. Türk Dış Politikası Sempozyumu bugün tamamlanıyor.
- Bulgaristan Başkonsolosu Rusko Georgiev, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret edecek.
- İş Bankası iştiraklerinden Nemtaş A.Ş.'nin Nemrut Liman İşletmeleri'ndeki M/V Nemtaş-2 isimli gemisine bayrak çekme töreni düzenlenecek.
- Saadet Partisi İl Başkanı Şerafettin Kılıç, basın toplantısı düzenleyecek.
- İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Balçova'da oda başkanlarını ziyaret edecek.
- İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin kuruluşu kutlanacak.


EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------

Bakan Şener Kadir Has Üniversitesi'nde
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener saat 13.30'da Kadir Has Üniversitesi Cimali Merkez Kampüsü'nde İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen ''Otomotiv Sektörünün Bugünü ve Yarını'' başlıklı toplantıya katılıyor.

Tüzmen, başarılı ihracatçılara ödül verecek
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen saat 19.00'da Yenibosna Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirilecek "2004 Yılı En Başarılı İhracatçılar" ödül törenine katılıyor.

Bakan Coşkun'un İstanbul temasları
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun saat 09.30'da Bahçekapı Eminönü'ndeki İstanbul Ticaret Borsası'nı ziyaret ettikten sonra saat 11.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1. Yıl Toplantısı'na katılacak. Bakan Coşkun saat 14.30'da da İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Toplantısı'na katılacak.

TÜSİAD, İsrailli işadamlarını kabul ediyor
- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) İnternational, İsrail'deki muadil kuruluşu olan İsrail Sanayicileri Derneği (Manufacturers Association of Israel - MAI) ile saat 09.30'da Ceylan Intercontinental Otel'de biraraya geliyor.

Fortis'in Dışbank toplantısı
- Hollandalı Fortis'in Dışbank'ın yüzde 89.3'ünü satın almasıyla ilgili basın toplantısı saat 09.15'te Hyatt Regency Otel'de yapılıyor.

Kadir Topbaş'ın basın toplantısı
- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın basın toplantısı saat 11.00'de Cemal Reşit Rey'de yapılıyor.

Katalonya Başkanı Sabancı Üniversitesi'nde
- Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi ile İspanya'nın önde gelen sivil toplum kuruluş Avrupa Akdeniz Enstitüsü işbirliğinde saat 18.00'de üniversitenin Karaköy İletişim Merkezi'nde Katalonya Başkanı Pasqual Maragall'ı ağırlıyor.

Uzay asansörü ilk defa İstanbul'da açıklanıyor
- Doç. Dr. Serkan Anılır, NASA'da başlayıp Japon Uzay Havacılık Dairesi JAXA'da sürdürdüğü ve ATA adını verdiği "Uzay Asansörü" projesini saat 11.00'de TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıklıyor.

Photo-Digital 2005 Fuarı
- Photo-Digital 2005 Fuarı saat 12.00'de Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Kompleksi'nde açılıyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi kokteyli
- İstanbul Ticaret Üniversitesi kuruluşunun 4. yılı münasebetiyle verilen kokteyl saat 18.30'da Eminönü yerleşkesinde yapılıyor.

Türk Triko Ürünleri Fuarı tanıtım toplantısı
- 6-8 Temmuz arasında Rusya'da düzenlenecek "Türk Triko Ürünleri Fuarı-TRICOTEX 2005"in tanıtım toplantısı saat 20.00'de Ceylan Otel'de yapılıyor.

Barcelo Group'un toplantısı
- ABD ve Latin Amerika olmak üzere 15 ülkede yaklaşık 150 işletmesiyle dünyanın en büyük İspanyol otel zincirlerinden biri olan Barcelo Group düzenlediği özel "İspanyol Gastronomi Haftası" ve Barcelo Group'un tanıtımıyla ilgili toplantı saat 18.00'de Barcelo Eresin Topkapı'da yapılıyor.

İstikbal'den basın toplantısı
- İstikbal'in yeni yatırımlarıyla ilgili basın toplantısı saat 10.00'da Swissotel'de yapılıyor.
Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve İstikbal Mobilya Genel Müdürü Memduh Boydak katılıyor.

Fikret Mualla Retrospektifi'nin açılışı
- İstanbul Modern, Türk resminin önde gelen isimlerinden Fikret Mualla'nın 102. doğum yıl dönümünü, ünlü ressamın özgün dünyasını tüm boyutlarıyla yansıtacak bir retrosektif sergiyle kutluyor. Kutlama töreni saat 18.00'de Karaköy Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No: 4'te yapılacak. Sergiye Eti Şirketler Grubu Başkan Yardımcısı Firuzhan Kanatlı, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı katılıyor.


DÜNYA GÜNDEMİ
-----------------------

Sırbistan Dışişleri Bakanı Atina'da
- Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Draskovic, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile görüşecek.

Popovic, BM Savaş Suları Mahkemesi'nde
- Bosna Savaşı zamanında Beldrad'da 8 bin Müslüman'ın katledilmesinde sorumlu tutulan Bosnalı Sırp eski Albay Vujadin Popovic, BM Savaş Suçlamaları Mahkemesi'ne çıkacak.

Barroso, Berlin'de
- Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Almanya'da muhalif lider Edmund Stoiber ile görüştükten sonra basın açıklaması yapacak.

NATO Jaap de Hoop, Brüksel'de
- NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop, Brüksel'de konferans verecek.

Finlandiya'da barış görüşmeleri
- Endonezya ile Aceh bağımsızlık yanlıları arasındaki barış görüşmelerinin 2. turu Finlandiya'nın Helsinki kentinde yapılıyor.

İngiltere'de seçimler
- İngiltere'de muhalif lider Charles Howard, yaklaşan seçimler öncesi manifesto yayınlayacak.

TBMM heyetinin Berlin temasları
- TBMM AB Uyum Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyeleri, Berlin'de siyasi parti yetkilileriyle görüşmelerini sürdürecekler ve görüşmeleri sonunda basın toplantısı düzenleyecekler.


SPOR GÜNDEMİ
--------------------

- Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi saat 13.00'te BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenliyor.
- FIBA All Star organizasyonu bugün Kıbrıs Rum Kesimi'nde Lefkoşa'da yapılacak. Saat 19.00'da başlayacak organizasyonda Beşiktaşlı basketbolcular Khalid el-Amin ve Fenerbahçeli Marc Salyers Dünya Karması'nda, Beşiktaş'tan Ratko Varda, Fenerbahçe'den Damir Mrsic ile Ömer Onan da Avrupa Karması'nda mücadele edecek. Fenerbahçe Basketbol Takımı Antrenörü Aydın Örs de, Lemesos Antrenörü Dragan Raca ile Avrupa Karması'nın antrenörlüğünü yapacak.
- Efes Pilsen ULEB Erkekler Avrupa Ligi çeyrek final serisi 3. karşılaşmasında bugün deplasmanda saat 19.10'da Yunan ekibi Panathinaikos ile karşı karşıya geliyor.
- İstanbulspor, Medical Park Hospital ile saat 14.00'te sponsorluk antlaşması imzalıyor.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber