36 itfaiyeci yemekten zehirlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2011 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan 36 itfaiye çalışanı akşam yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelik olduğu ortaya çıktı. Tedavilerinin ardından taburcu edilen itfaiyeciler birer gün rapor aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde Kısık, Karabağlar ve Evka- 2 ekiplerinde bulunan 36 itfaiyeci pazartesi akşamı yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 36 itfaiyeci, geçtiğimiz gün, kusma, bulantı ve halsizlik şikayetiyle Bozyaka, Karşıyaka Devlet ve Eşrefpaşa Belediye Hastanesi'ne başvurdu. Pazartesi akşamı yedikleri yemekten zehirlendikleri belirlenen itfaiyecilere birer gün rapor verildi. İtfaiyecilerin, belediye bünyesinde bulunan Grand Plaza Şirketi tarafından itfaiye yemekhanesinde yapılan sebze çorbası, kadıbudu köfte ve soslu makarnadan yedikten sonra zehirlendikleri belirtildi.

Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan 36 itfaiyecinin gerekli raporları alındı ve bakteriyoloji testleri yapıldı. Yetkililer, itfaiyecilerde görülen zehirlenmelerin, yemeğin bozuk gıdalarla yapılmış olabileceği ihtimalini güçlendirdiğini, yemeğin saklandığı yerdeki olumsuz koşulların da zehirlenmeye neden olmuş olabileceğini belirtti. Zehirlenme şikayetlerinin yemek yenildikten 24 saat sonra ortaya çıkması nedeniyle yemeklerin dökülmüş olduğu ve bu nedenle yemeklerden numune alınamadığı öğrenildi. Hastalardan alınan bakteriyoloji testleri sonucuna göre zehirlenme ile ilgili detaylar ortaya çıkacak. Yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelere kaldırılan 36 itfaiyecinin durumunun iyi olduğu ve görevlerine geri döndükleri belirtildi.

HASAN ÇİLİNGİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber