Bu belediye 'sinekle mücadele' için her evden 118 lira alacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2011 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Belediye Meclisi, gelirleri arttırmak için "sinekle mücadele" gerekçesiyle konut başına 118 lira vergi alınmasına karar verdi. CHP'li Belediye Başkanı Vefa Ülgür'ün isteği ve CHP'li üyelerin desteğiyle alınan karara tepki gösteren AK Partili üyeler ise bunun "Deli Dumrul" vergisi olduğunu savundu. Vatandaşlara tebliğ edilmeye başlanan "sinek vergisi" karşısında birçok kişi şaşkınlığını gizleyemedi.

Selçuk Belediyesi'nin Manisa kadar bütçesi olduğunu ancak daha da arttırmak için yeni vergiler icat edilidğini söyleyen Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Zahide İlki, "Başkan Ülgür bize, belediyenin kasasında para olmadığını ve gelirlerini arttırmak için böyle bir yola başvurduklarını söyledi. Selçuk Belediyesi'nin yıllık 32 milyon liralık bütçesi var, bu da Manisa ili kadar. İlçede emlak vergilerinin yüzde 70'i ödenmiyor, belediye önce bunları tespit edip kaçak ve ruhsatsız binaları kayıt altına alsın." dedi.

Başkan Ülgür de kararı doğrulayarak, verginin adının "Çevre Düzenleme ve Temizlik Hizmetleri" olduğunu, meclis dîvan katibininse sinek, karasinek ve fare gibi haşerelerle mücadele kelimelerinden sadece sineği yazdığını söyledi. "Sinek vergisi" olarak anlaşılmasının kâtip hatası olduğunu öne süren Ülgür, "Belediyenin vatandaşlara konut başına yaptığı ilk tebligatlarda, 'Sinekle mücadele katkı payı' yazıyor. Konuyu en kısa zamanda düzenleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber