Niğde'de emniyet amiri tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2011 16:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Niğde'de organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 7'si serbest bırakılırken, 1 kişi tutuklandı.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü A.A.S., Emniyet Amiri F.K., polis memurları Ö.L., M.A., B.O. ve K.Ö. ile akaryakıt istasyonu sahibi S.Y. ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nde görevli memur Ş.B., cumhuriyet savcısının talimatıyla jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Niğde Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan 8 kişiden Emniyet Amiri F.K. tutuklandı. Şube Müdürü A.A.S. ve 4 polis memuru ile 2 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 13 Nisan 2011'de başlatılan operasyonda 15 kişi tutuklanırken, soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen Emniyet Amiri F.K. ile polis memurları Ö.L. ve M.A. da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Üç polisle ilgili idari soruşturma yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Adana Bölge Grup Başkanlığı'nda görevli 1'inci sınıf emniyet müdürü olan başmüfettişler E.S. ve E.D. de soruşturma sırasında delilleri kararttığı şüphesiyle tutuklandı.

Delilleri karatmaya çalıştığı iddia edilen başmüfettişlerin tutuklanmasının ardından, suç örgütüyle ilgili cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2 adliye görevlisi gözaltına alındı. Bu kişiler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Polislerin de gözaltına alınması ve tutuklanmalarının ardından gözler emniyete çevrildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber