Yol isteyen ambulans sürücüsünü darp etti/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2011 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Gürsü ilçesinden aldığı hastayı Şevket Yılmaz Hastanesi'ne götüren ambülâns şoförü, yol verme tartışmasında 16 Z 3666 plakalı otomobil sürücüsü tarafından darp edildi.Gürsu'da dün gece aniden rahatsızlanan Veli Çağrıtekin'in (50) yakınları 112 Acil'i arayarak yardım talep etti. Olay yerine giden Mehmet Yılmaz idaresindeki 16 YC 232 plakalı ambülâns hastayı alarak Şevket Yılmaz Hastanesi'ne doğru yola çıktı. Sabaha karşı 04.00 sıralarında Şevket yılmaz Hastanesi kavşağına gelen ambülans sürücüsü Yılmaz önüne geçmeye çalışan 16 Z 3666 plakalı otomobilin sürücüsü siren ile ikaz etti. İddiaya göre buna sinirlenen otomobil sürücüsü ambülansı takip ederek bir süre sonra önünü kesti. Ambülanstan indirdiği Yılmaz'ı darp eden ismi belirlenemeyen otomobil sürücüsü hasta yakınlarına ve sağlık çalışanlarına hakaret etti.

Ambülans şoförü Mehmet Yılmaz, yaşanan olayı şöyle anlattı: "Gürsu'dan aldğım hastayı Şevket Yılmaz'a götürürken, kavşakta bir otomobil önüme geçmek istedi. Bende siren çalarak yol istedim. Sirenden sonra duran sürücü, aracı ile beni takibe başladı. Bir süre sonra aracını önüme kıran şahıs inerek bana küfürler ederek saldırmaya başladı."

Ne olduğunu anlamadan küfür ve hakaretler eşliğinde saldırıya uğradığını dile getiren Yılmaz, yumruk darbeleri ile kendinden geçtiğini kaydetti. Yılmaz, "Otomobil sürücüsü ardından ambülânsta hastanın yanında bulunan arkadaşlara da hakaretler ederek saldırdı. Bize tehditler savurarak hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden uzaklaştı. Bizde cep telefonu ile aracının plakasını aldık ve polise verdik, şikayetçiyim." şeklinde konuştu.

Otomobil sürücüsünün neden kendilerine saldırdığını anlamadıklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: "İlk kez böyle bir şey başıma geldi. 'Abi neden böyle yapıyorsun' dememe kalmadan bana küfürler ve hakaretler ederek, 'hep böyle yapıyorsunuz, şerefsizler' diyerek saldırdı."

İtiş-kalkış esnasında elbiselerinin de yırtıldığını dile getiren Yılmaz, "Elbiselerim yırtıldı. Kollarımda ve yüzümde yumruk izleri var, kollarımda morluklar var. Sol tarafın ağrıyor. Ayrıca elini beline attı, beli kabarıktı sanırım silah çekmek istedi. Arkadaşlarda öyle söylüyor." diye konuştu.

Yılmaz 45-50 yaşlarındaki saldırganın olay yerinden ayrılmasından yaklaşık 30 dakika sonra başka bir ambulansın hastayı alarak hastaneye götürdüğünü sözlerine ekledi.

"BABAM KALP KRİZİ DE GEÇİRİYOR OLABİLİRDİ"

Özel aracıyla ambülânsı takip eden Veli Çağrıtekin'in (50) oğlu Latif Çağrıtekin ise yaşananları kınarken otomobil sürücüsünün cezalandırılmasını istedi.

Gürsu'da esnaflık yaptığını aktaran Çağrıtekin, şöyle konuştu: "Gece saat 02.00'de babam rahatsızlandı. Yüksek ateşi vardı. Bizde 112 acil servisi aradık, arkadaşlar sağ olsun geldi. Hastamızı aldılar, bizde arkadan ambülansı takip ederken Şevket Yılmaz Hastanesine kısa bir zaman kala tatsız bir olay yaşadık. Olay yerine gittiğimde ambülans şoförü darp edilmişti. Orada yaklaşık 20 dakika bekledik başka bir ambülans gelip babamı hastaneye götürdü."

Olayda hastanın da hayatının tehlikeye atıldığına dikkat çeken oğul Çağrıtekin, "Dünyanın her yerinde insanlar ambülanslara yol verir ve öncelik her zaman hastalarındır. Bizimki normal bir ateşti, peki babam kalp krizi geçirse onun hesabını nasıl verecekti o adam. Orada hastamızın başına daha kötü bir şeyde gelebilirdi. Bu nasıl bir insanlıktır. Ayrıca arkadaşları tehdit etmiş, birde silah çekme girişiminde bulunmuş. Bizde o adamdan şikayetçi olmayı düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Bursa Sağlık İl Müdürü Özcan Akın olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Akın şunları kaydetti: "Konuyu takip ediyoruz. Çok üzücü bir durum, bizim arkadaşlarımız acil bir hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışırken, böyle bir muameleyi hak etmiyorlar. Umarım en kısa zamanda bu şahıs yakalanır ve gerekli cezayı alır."

Olayla ilgili emniyet birimleri soruşturma başlatırken, otomobil sürücüsünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber