Emekli memur ev ve arabasını Kızılay'a bağışladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2011 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye'de emekli bir memur, evini ve arsasını Kızılay'a bağışladı. Örnek bir bağışa imza atan emekli Yakup Kaplan, hayırseverlere çağrıda bulunarak Kızılay'a bağış yapmalarını istedi.

Kızılay Osmaniye Şubesi'nde düzenlenen bağış töreninde konuşan Kaplan, 1990 yılında Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yer alan Ana ve Çocuk Sağlığı Merkezi'nde işe başladığını ve burada 2 yıl çalıştıktan sonra da emekli olduğunu anlattı. Esenevler Mahallesi'ndeki ev ve arsayı 1964'te aldığını belirten Kaplan, "Eşimin de rızasıyla evimi Kızılay'a bağışladım. Çünkü Kızılay sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük hayır kuruluşudur. Özellikle son senelerde çalışmaları göz doldurmaktadır. Ülkemizin

adını dünyanın çeşitli yerlerinde duyuruyor. Yapmış olduğum araştırmalarımda mütevazı gelirimle elde ettiğim evimi ve bahçemi Kızılay'a bağışlamayı uygun gördüm. Osmaniye'deki hayır sahiplerini de Kızılay'a bağış yapmaya davet ediyorum" dedi.

Osmaniye'de ilk defa böylesi bir durumla karşılaştıklarını kaydeden Kızılay Derneği Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek de bağış yapan Yakup Kaplan'a teşekkür etti. İpek, "Bağışçımız Yakup Kaplan, Esenevler Mahallesi 15565 Sokak'taki 270 metrekarelik bahçeli evini intifa hakkı üzerinde kalmak şartıyla Kızılay'a bağışlamıştır. Kızılay'ın mal varlığı 1957'de eski Müftü Bestami Aksu zamanında bağışlanan hizmet binasıdır. O tarihten beri bizim yönetimimize kadar bağış yapılmamıştır. Bizim yönetimimizde adını

açıklamayan bir başka bağışçımızdan sonra Yakup Kaplan'ın bağışı bizi memnun etmiştir. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Osmaniye'deki hayır sahiplerini de bağış için bekliyorum" ifadesini kullandı.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber