Kavuran sıcaklar kapıda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2011 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temmuzu da yağmurla karşılamanın şaşkınlığını yaşayan Türkiye'yi hava sıcaklıklarının normalin üstüne çıkacağı bir yaz bekliyor. Son dokuz ayda yağışlar, yüzde 12 artış gösterdi

Yazın gelmesine rağmen mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları gelecek üç gün de etkisini sürdürecek. Bugün Marmara'da hava parçalı bulutlu. Ege, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde yağışlı hava hakim. Batı Karadeniz'de şiddetli yağışa karşı yetkililer uyarıyor. Sıcaklıklar haftanın sonuna doğru birkaç derece artıyor. Öte yandan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3 aylık döneme dair tahminlerine göre sıcaklıkların Marmara, batı ve orta Karadeniz kıyıları, kıyı Ege ile Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde uzun yıllar ortalamalarından 1 ila 2 derece daha yüksek, diğer bölgelerde ortalamalardan 0,5-1 derece daha yüksek seyredeceği bekleniyor.

YAĞMURU ARAYACAĞIZ

Devlet Meteoroloji İşleri'nin açıkladığı bilgiye göre 1 Ekim 2010-30 Haziran 2011 tarihleri arasında yağışlarda normale göre yüzde 12 artış yaşandı. Dokuz aylık dönemde Türkiye geneli yağış ortalamasının 648 mm olduğu kaydedildi. Aynı dönemde yağışlarda Marmara'da yüzde 17, Ege'de yüzde 9, Akdeniz'de yüzde 15, İç Anadolu'da yüzde 41, Karadeniz'de yüzde 9, Doğu Anadolu'da yüzde 5 ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise yüzde 8 artış kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber