Marmaray'ın vagonları Edirne'de bekleyecek/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Temmuz 2011 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ULAŞTIRMA Bakanlığı tarafından İstanbul'a yapılan Marmaray Demiryolu Projesinin vagon setleri Güney Kore'den önce Adapazarı fabrikasına daha sonra da Edirne'ye getirildi. Her biri 10'ar milyon Avroluk 18 tren seti proje tamamlayıncaya kadar Edirne Gar Müdürlüğü Lojistik depolarının bekletilecek.

Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul'da yapımına devam ettiği Marmaray Demiryolu Projesi'nin Güney Kore'den sipariş ettiği vagon setleri Adapazarı'ndaki Türkiye Vagon Sanayi Fabrikası'nda üretiliyor. Güney Koreli uzman ekiplerinde yer aldığı üretim sonrasında montajlanan vagonlar TIR'larla Edirne Gar Müdürlüğü'ne getirildi. Burada büyük vinçlerle TIR?ların üzerinden alınan vagonlar 10?u birleştirilerek bir tren haline getirilecek. Güney Kore'den alınan ve her biri 10'ar milyon Avroluk 18 tren seti Edirne Gar Müdürlüğü Lojistik depolarında projenin bitirilmesi planlanan 29 Ekim 2013 tarihine kadar bekletilecek.

10 VAGONDAN BİR TREN OLUYOR

Edirne Gar Müdürlüğü yetkilileri, Adapazarı'nda üretimi ve montajı yapılan vagonlardan 4 tanesinin Edirne'ye geldiğini söyledi. Tren setlerinin bekletileceği başka bir alan olmadığı için Edirne'ye getirildiğini belirten yetkililer, Edirne'de 10 vagondan bir tren yapılacak ve proje bitinceye kadar da burada bekletilecek. Vagonlar raylar üzerinde bekletiliyor, başlarında özel güvenlik personelimiz varö dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber