Ç. Onsekiz Mart Üniversitesi, 3 öğrenciye profesör maaşına denk burs verecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2011 20:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversite sınavlarında ilk 100 arasına girerek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ni tercih eden 3 öğrenciye profesör maaşına denk burs verilmesine ilişkin protokol, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) üyesi işadamları ile Üniversite'nin Rektör Yardımcısı Cengiz Ataşoğlu arasında imzalandı.

Atılan imzalarla ÇTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Miller Oto adına Mert Mildon ve Akarsu Grubu adına Erdal Akarsu, ÇOMÜ'yü tercih eden 3 üniversite öğrencisine 4 yıllık öğrenim hayatları boyunca profesör maaşına denk burs vermeyi taahhüt etti.

İmza töreninde konuşan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Çanakkale ve ülkenin geleceği için yatırım yaptıklarını belirterek, "İşadamları yatırımcıdır, bu imzaların bize fazlasıyla geri dönüşü olacaktır. Bu öğrencilerimizin öğrenim hayatlarının yanı sıra iş hayatlarında da başarılı olmasını umuyoruz. Bizlerin işyerlerinde çalışırlarsa daha da mutlu olacağız" dedi. Bülend Engin, nitelikli öğrencilerin ÇOMÜ'ye gelmesinin en iyi hocaları da Çanakkale'ye çekeceğini belirterek kalitenin yükselmesiyle birlikte

Üniversite'nin başka bir marka olacağını sözlerine ekledi.

ÇTSO Başkan Yardımcısı Erdal Akarsu ise oda olarak ses getiren projelere imza attıklarını, öğrencilere burs verilmesinin de önemli projelerden biri olduğunu vurgulayarak, "Burs verilmesi Odamızın Üniversite ile ilişkilerinin gelişmesine de katkı yapacaktır" diye konuştu.

ÇTSO Yönetim Kurulu üyesi işadamı Mert Mildon da, kalifiye personel eksikliğinin Çanakkale'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Umarız öğrencilerimiz ilk 100'e girip ÇOMÜ'yü tercih eder ve iş hayatlarında Çanakkale'de kalarak bu sorunun çözümüne katkı sağlarlar" dedi.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Cengiz Ataşoğlu da, ÇTSO'ya başlatmış olduğu burs kampanyası nedeniyle teşekkür ederek, "Bu fedakar işadamlarının başlattığı kampanyanın Çanakkaleli diğer işadamları için örnek olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Bursun üniversite sınavlarında MF puanında ilk 100'e girerek ÇOMÜ'yü tercih eden 3 öğrenciye verileceğini söyleyen Prof. Dr. Ataşoğlu, profesör maaşına denk olan aylık 3 bin 700 TL'lik bursun 9 aylık öğrenim yılında 4 yıl boyunca verileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber