Sıcak hava ve nem bir hafta daha bunaltacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2011 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kavrucu yaz sıcaklarının yurt genelinde 6 gün daha etkili olacağı belirtildi. Meteoroloji yetkilisi Mehmet Yayvan, Karadeniz Bölgesi hariç bütün bölgelerde yaz sıcağının 2 Ağustos'a kadar etkili olacağını ifade etti.

Her yıl genelde temmuz ayı sonralarında hava sıcaklığının artış gösterdiğini ifade eden Yayvan, kavurucu sıcaklar ve nemli havanın Akdeniz, İç Anadolu, Ege, Marmara, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde etkisini sürdüreceğini söyledi. 6 günlük süre içinde hava sıcaklığının 40 derece seviyesinde olacağını anlatan Yayvan, gü neş çarpılmasına yakalanmamak için acil bir işi olmayan vatandaşların saat 10.00 ile 16.00 suları arası dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.

SICAK HAVADA EN AZ 2 LİTRE SU TÜKETİLMESİ GEREKİYOR

Özel Side Anadolu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Fatih Demircioğlu, sıcak ve nemli havada kalp ve yüksek tansiyon hastalarının saat 10.00 ile 18.00 suları arasında dışarıya çıkmamaları gerektiğini söyledi. Sıcak ve nemli havada ağır yağlı ve etli yiyeceklerden kaçınılması gerektiğinin altını çizen Demircioğlu, vücutta su kaybının önüne geçilmesi için bol bol su ile sıvı gıda alımının sağlık için ç ok önemli olduğunu kaydetti. Günlük en az 2 litre su tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Demircioğlu, vücutta cildiye rahatsızlıklarının meydana gelmemesi için iç çamaşırların sürekli değiştirilmesi ve duş alımının vücudu rahatlatacağını kaydetti.

Öte yandan Manavgat'ta sıcak ve nemli hava bir haftadır etkisini göstermeye devam ediyor. Sıcak ve nemli havadan bunalan vatandaşlar Manavgat Irmağı'nda yüzerek serinliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber