Dumlupınar Üniversitesi 40 bin öğrenci bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2011 09:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre Dumlupınar Üniversitesi'nin 2011-2012 Eğitim - Öğretim yılında 12 bin 184 kontenjanı ile Türkiye'deki Üniversiteler içinde en çok kontenjanı olan ilk on üniversiteden biri olduğunu söyledi.

"Öğrenci sayımızın 40 bini aşmasını bekliyoruz"

Rektör Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, 1992 yılında kurulan Üniversiteler arasında Dumlupınar Üniversitesi'nin hızlı bir gelişme gösterdiğini, fiziksel yapılaşmalarını ve alt yapılarını tamamladığını, eğitim kalitesi ile de üniversiteler arasında önemli bir yer edindiğini, bunun tercih edilmede önemli bir faktör olduğunu belirterek, "7600 dolayında mezun verdik. 2010-2011 yılında 12.184 olan kontenjan sayımızla birlikte 35 bin olan öğrenci sayımızın 2011-2012 yılında yeni öğrencilerimizle birlikte 40 bini aşmasını bekliyoruz" dedi.

Neden Dumlupınar Üniversitesi?

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, tercih yapacak öğrencilerin niçin Dumlupınar Üniversitesi'ni tercih etmeleri konusunda bazı açıklamalarda bulundu: "Dumlupınar Üniversitesi kampüslerinde öğrencilerimizin kaliteli eğitimin yanında yaşamlarına değer katacakları her türlü sosyal, kültürel, sportif etkinlik yapabilecekleri imkânların mevcuttur. Dumlupınar Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilerimiz öğrenci odaklı ve özgürlükçü düşünce anlayışını benimsemiş bir üniversitede eğitim görecekler, geleceğe, doğru emin adımlarla yürürken, onları yarınlara taşıyan, çağdaş eğitim - öğretim ve bilgi sistemlerinin gücüyle yollarına ışık tutacaklardır."

"Erken mezun olabilme, çift anadil ve pedagojik formasyon imkanı var"

"Dumlupınar Üniversitesi, öğrencilerin kariyerine yönelik kararlar alırken dinamik kadrosu, teknolojik olanakları, kaliteli ve bilimsel araştırmalara destek sağlayan akademik anlayışı, Avrupa komisyonu tarafından kabul edilen Erasmus programı charterı ile yurt dışı eğitim programlarına katılma fırsatını yakalayarak tüm öğrencileri ve öğretim üyelerine yurt dışı eğitim olanağı sunan programları, çift anadal yapabilme imkanı, üst sınıflardan kredi alarak erken mezun olabilme ve pedagojik formasyon alabilme imkanı bulabilecekleri, bilgisayar laboratuarları, uluslararası 1187 dergiden yararlanma olanağı sunan modern tasarımlı elektronik kütüphanesi, Selçuklu-Osmanlı ve modern mimariyi birleştiren, doğal güzellikler içerisinde yaşamaktan mutluluk duyacakları bir kampüste, Üniversite yönetiminin, öğretim elemanlarının her zaman yakın ilgi ve desteğini görecekleri bir Üniversitede eğitim alacaklar, tarihi, kültürel, turistik ve termal tesis zengini huzurlu bir kentte yaşayacaklar, öğrenci kulüpleri ile sosyal yaşantılarına renk katacaklardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber