MEB, müdür rotasyonlarını durdurdu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ağustos 2011 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müdür Rotasyonu Durduruldu

Eğitim Kurumları Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişikliğinin ya yayımlanması ya da atamaların dondurulması yönünde memurlar.net'te ele aldığımız yazıda;

"Yönetmelik aksayan yönleri de olsa yürürlükte. Valilikler nasıl tavır alacaklarını şaşırmış durumdalar. Yönetmeliğin emrini yerine getirip uygulama yapan da var yapmayıp bekleyen de.
Bu bekleyiş doğru mu? Bu bekleyiş nereye kadar? Yeni bakan bu yönetmelikle ilgili bir tasarruf kullanacaksa (takdiridir karışamayız?) valiliklere talimat verip durun bekleyin demelidir. Eğer kullanmayacaksa bir an önce imzayı atmalı ve yönetmelik değişikliği yayımlanmalıdır.
Aksi halde bir çok karışıklık, haksızlık söz konusu olacaktır."

cümlelerini kaleme almış ve bunu örneklerle açıklamıştık.

MEB Personel Genel Müdürü Sayın Necmettin YALÇIN imzasıyla bugün yayımlanan emirde Zorunlu Yerdeğiştirmelerin ikinci bir emre kadar tüm illerde askıya alınması talimatı verilmiştir.

Buna göre en azından ülke genelinde bir birlik sağlanmış olacaktır. Bakan Sayın DİNÇER'in yönetmelik noktasında tasarrufu olacaksa bu tasarrufu da içine alan yönetmelik değişikliğinin yayımlanması ile beraber ülke genelinde uygulama başlatılabilecektir.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber