Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Yalova'da atık değil, kimyasal madde depolanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2011 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yalova'da zehirli ve patlayıcı kimyasal atıkların depolanmasının söz konusu olmadığını burada kimyasal madde depolamasının yapılacağını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son günlerde kamuoyunda yer alan Yalova ilinde zehirli, patlayıcı kimyasal atıkların depolanacağı yönündeki haberleri yalanladı. Çevresel Etki Değerlendirme izin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış, şu anda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin devam ettiğini ve projeyle ilgili verilmiş her hangi bir karar olmadığını söyledi.

Yalova ili Çiftlikköy ilçesinde yapılması planlanan kimyasal depoyla ilgili Vopak firması tarafından 24.08.2010 tarihinde bakanlığa ÇED başvurusunda bulunulduğunu kaydeden Satılmış, ?19.10.2010 tarihinde Yalova ilinde ÇED süreciyle ilgili Halkın Katılımı Toplantısı yapıldı. Daha sonrada 22.10.2010 tarihinde de bakanlığımız da ilgili kurum ve kuruluşlardan oluşmuş İnceleme ve değerlendirme komisyonu dediğimiz Bakanlığımız Bilgilendirme, Kapsam ve Özel Format Belirleme Toplantısı gerçekleştirildi. Onun akabinde Faaliyete özgü ÇED tapu özel formatı firmaya verildi.? dedi.

Halkın görüşlerinin de bu raporda yer aldığını belirten Satılmış, ?Bu özel format kapsamında hazırlanan ÇED raporu şuanda bakanlığımıza sunuldu. Bakanlığımızca ileri ki bir tarihte karar verilecek. O belirtmiş olduğum inceleme değerlendirme komisyonu üyeleri o hazırlanan raporu değerlendirmek üzere toplanacaklar ve projeyle ilişkin karar verilecek. Şuanda ÇED süreci devam ediyor. Projeyle ilgili verilmiş her hangi bir karar yok.? diye konuştu.

Bu deponun kesinlikle atık madde depolaması olmadığını, kimyasal madde depolaması olarak düşünüldüğünü vurgulayan Satılmış, ?Burada sulu kimyasal, bitkisel yağ petrol ürünleri depolanacaktır. Her hangi bir atık depolaması mevzu bahis değildir.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber