Bodrum'da Devlet Hastanesi'nde yangın paniği

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ağustos 2011 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nin bahçesinde tutuşan kuru ot ve ağaçlar, yangın paniğine neden oldu. Alevler, yılda 4 kez yangın eğitiminden geçirilen hastane personelinin ve itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden sondürüldü. Yangın, hastanede kısa süreli paniğe neden oldu.

Bodrum Devlet Hastanesi bahçesinde bugün saat 14.00 sıralarında otların tutuşmasıyla yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen ve çam ağaçlarına sıçrayan yangına, 6 hastane personeli ve vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti. Bir hasta yakınının söndürmeden attığı sigara izmaritinin yol açtığı sanılan yangın, yaklaşık üç dönümlük alanda etkili oldu. Hastanede bulunan hasta yakınları da kısa süreli panik yaşadı.

Vatandaşların söndürme çalışmalarını korku dolu gözlerle izlediği görüldü. Bodrum İtfaiyesine bağlı ekiplerin de müdahale ettiği yangın, 20 dakikada kontrol altına alınıp söndürüldü. Başhekim Opr. Dr. Oğuz Şahin, "Atılan sigara izmaritlerinin kuru otları tutuşturmasıyla çıkan yangın hemen büyüdü, ancak yılda 4 kez yaptığımız yangın eğitimlerine katılan deneyimli personelimiz, yangın tüpleriyle anında müdahale etti, itfaiye zamanında yetişti. Kısa süreli heyecan yaşandı. Bahçedeki otlar ve birkaç çam ağacı zarar gördü" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber